Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BARAJ FIRIZA – Intervenție cu scafandri la barajul Strâmtori-Firiza

Publicat cu

pe

Barajul Strâmtori-Firiza este un baraj de importanță excepțională care a fost construit între anii 1960 – 1964 și are ca funcțiune principală alimentarea cu apă brută, din acumularea cu același nume, a municipiului Baia Mare.

Evidenta uzură fizică și morală a conductelor și a echipamentelor mecanice și electrohidromecanice din incinta golirii de fund a impus înlocuirea, repararea și modernizarea acestora.În acest sens a fost promovată și finanțată lucrarea de “𝐑𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮 𝐠𝐨𝐥𝐢𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐝 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐬𝐦𝐞 𝐛𝐚𝐫𝐚𝐣 𝐒𝐭𝐫𝐚̂𝐦𝐭𝐨𝐫𝐢-𝐅𝐢𝐫𝐢𝐳𝐚, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦ 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐫𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬̦”, începută în această lună.

Scopul acestor lucrări este asigurarea funcționării și exploatării barajului/acumulării în condiții de maximă siguranță.Lucrările au demarat cu înlocuirea grătarului prizei de rezervă a barajului, urmând ca această fază să se finalizeze prin montarea batardoului de etanșare pe priza de rezervă.

Aceste lucrări sunt executate în integralitate de către scafandrii specializați și dotați cu echipamente foarte moderne. Durata desfășurării lucrărilor este de șase luni, în condiții normale de lucru.

Alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare, precum și a celor 35 de localități din județ, este o prioritate pe tot parcursul desfășurării lucrărilor. Lucrarea se află sub supravegherea permanentă a specialiștilor.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate