SPORT

BASCHET – Boston Celtics s-a calificat în finala Conferinţei de Est a NBA

Publicat cu

pe

Boston Celtics a învins-o categoric pe Cleveland Cavaliers cu 113-98, miercuri, calificându-se în finala Conferinței de Est a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), informează AFP.

Celtics, echipa cu cel mai bun bilanț al ligii la finalul sezonului regulat, a câștigat seria semifinală împotriva Cavaliers cu scorul general de 4-1, calificându-se astfel pentru al treilea an consecutiv în finala Conferinței.

Boston Celtics va întâlni în finală echipa New York Knicks sau Indiana Pacers (scorul este de 3-2 în cealaltă semifinală) pentru un loc în finala NBA.

Jayson Tatum și Al Horford au fost cei mai buni marcatori ai echipei Celtics, cu 25 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive, respectiv 22 de puncte și 15 recuperări.

În Conferința de Vest, Dallas Mavericks a preluat conducerea generală cu 3-2 împotriva echipei Oklahoma City Thunder, după ce a câștigat al cincilea meci al semifinalei cu 104-92.

Starul echipei texane, slovenul Luka Doncic, a realizat o triplă-dublă (peste zece unități la trei categorii statistice), cu 31 de puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive.

Meciul al șaselea este programat sâmbătă la Dallas.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version