Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

BASCHET – Cine câștigă Liga Națională de baschet?

Publicat cu

pe

U-BT Cluj Napoca are două titluri cucerite în ani consecutivi, 2021 și 2022.

Valoarea lotului celor de la Universitatea, experiența antrenorului, precum și performanțele recente i-au determinat pe bookmakeri să le acorde acestora o cotă de 1,30 la câștigarea celui de-al treilea trofeu consecutiv! Ar fi și cel de-al optulea astfel de trofeu din palmaresul clujenilor, ceea ce i-ar duce la doar trei titluri în spatele fostei echipe fenomen, Asesoft Ploiești. Prahovenii au dominat categoric competiția internă între 2003 și 2015, atunci când a și dispărut.

A doua favorită la titlu este CSM Oradea, cotată cu 7,00. Bihorenii au trei titluri în palmares, cucerite în 2016, 2017 și 2019, iar șansele unei noi reușite semnificative nu sunt unele foarte ridicate. Nici CSO Voluntari nu are o cotă încurajatoare pentru pariori. Este vorba despre cota 8,00, care o transformă în a treia favorită a competiției. Cu toate acestea, Voluntari este văzută mai bine decât cluburi istorice precum Rapid București sau Dinamo București.

Rapidiștii au cota 15,00 la cucerirea trofeului, în vreme ce “câinii“ din Ștefan cel Mare au primit cota 29,00! Este interesant de remarcat că Dinamo trece printr-un amplu proiect de reconstrucție, la capătul căruia speră să revin în prim-planul baschetului românesc. Bucureștenii au cele mai multe titluri din istoria eșalonului intern (22 de trofee), fiind urmați de Steaua (21 de trofee).

Deși au reușit câteva meciuri bune pe parcursul actualei stagiuni, alb-roșiii pot spera doar la o clasare între primele 3 echipe, însă chiar și din acest punct de vedere misiunea lor se anunță foarte dificilă. Rapid, în schimb, speră la noi surprize, după ce a reușit să o învingă pe U-BT Cluj-Napoca chiar în deplasare, la finalul anului 2022, scor 88-83.

În ciuda acestor speranțe și surprize, lupta la titlu pare că se va da din nou între clujeni și bihoreni, informează agerpres.ro.

Actualitate

YHP Logo