Connect with us

IMPORTANT

BCE – Președinta BCE: Există semne tot mai numeroase că economia globală se împarte în blocuri concurente

Publicat cu

pe

”Există tot mai multe semne că economia globală se fragmentează în blocuri concurente”, a spus ea la Congresul Bancar European.

Concentrându-se pe Europa, ea a spus că o scădere continuă a populaţiei active pare să înceapă încă din 2025, alături de dezastrele climatice care cresc în fiecare an.

Răspunsul ei la aceste şocuri a fost că ar fi nevoie de investiţii masive într-un interval scurt de timp, ceea ce ea a numit ”un efort generaţional”.

”Pe măsură ce apar noi bariere comerciale, va trebui să reevaluăm lanţurile de aprovizionare şi să investim în altele noi care sunt mai sigure, mai eficiente şi mai aproape de casă. Pe măsură ce societăţile noastre îmbătrânesc, va trebui să implementăm noi tehnologii, astfel încât să putem produce o producţie mai mare cu mai puţini lucrători. Digitalizarea va ajuta. Şi pe măsură ce clima noastră se încălzeşte, va trebui să avansăm tranziţia verde fără alte întârzieri”, a spus Lagarde în discursul principal.

Ea a arătat că estimările arată că tranziţia ecologică planificată a blocului va necesita o investiţie suplimentară de 620 de miliarde de euro în fiecare an, până la sfârşitul deceniului, cu încă 125 de miliarde de euro pe an pentru o tranziţie digitală.

”Guvernele au cel mai ridicat nivel al datoriei de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar finanţarea redresării europene se va încheia în 2026.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate