Connect with us

ACTUALITATE

BILANȚ – Peste 4.200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni într-o singură lună

Publicat cu

pe

În luna noiembrie 2021, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate peste 170 de acțiuni, pe raza întregului judeţ, și s-a intervenit la 1434 de evenimente, din care 1218 sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate poliţiştii au prins în flagrant 49 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Față de 10 persoane din acestea s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de 13 persoane s-a luat măsura arestării preventive.
De asemenea, au fost depistate șase persoane urmărite național și au fost întocmite dosare penale în cazul celor 545 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat peste 120 de acțiuni desfășurate în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie, fiind constatate 86 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În cadrul activităţilor desfăşurate luna trecută au fost reținute 394 de permise de conducere, au fost retrase 75 de certificate de înmatriculare și 13 plăcuțe cu numere de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la nouă accidente de circulaţie grave produse pe raza judeţului soldate cu trei persoane decedate și șapte rănite grav.

Din totalul de 4268 de sancţiuni contravenţionale aplicate în cursul lunii noiembrie pentru neregulile constatate, aproape 3.000 au fost ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști s-a apropiat de 2.000.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate