Connect with us

IMPORTANT

BLACK FRIDAY FĂRĂ RISCURI – Recomandările polițiștilor maramureșeni

Publicat cu

pe

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatorii primesc  – pe social media sau în mesagerie – mesaje cu link-uri către site-uri compromise, unde se prezintă oferte promoționale false. Chiar dacă unele site-urile false sunt identificate de Directoratul Național de Securitate Cibernetică, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri aproape zilnic (extinzând numărul de organizații cunoscute a căror identitate vizuală este folosită în atacuri).

Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a face click.

Nu furnizați date cu caracter personal, financiar sau alte date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri.

Verificați mereu existența promoțiilor pe site-ul oficial al brandului și raportați orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro

În cazul în care efectuați cumpărături cu plata online, fiți atenți când oferiți detaliile cardului de credit sau de debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este mai sigur să folosiți un card separat dedicat tranzacțiilor online, pe care să-l încărcați numai cu suma necesară achiziției.

Pentru a fi mereu la curent cu ultimele metode de fraudare ale infractorilor cibernetici, pentru a ști cum să le îngrădiți accesul la banii voștri sau la datele voastre personale, puteți accesa mai multe informații utile pe site-ul: https://sigurantaonline.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate