Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Burger-ul de pui de la fast food chiar și cu 26 aditivi alimentari

Publicat cu

pe

Maramureșenii ar trebui să știe ce mănâncă atunci când merg la un fast-food. Mai ales că vedem cu toții că aceste locații sunt extrem de populare în rândul tinerilor, dar nu numai. Mai bine la fast-food decât să faci mâncare acasă. Cei de la InfoCons au realizat un studiu pe produsele tip fast food, de această dată despre burger-ul de pui, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse.

Au fost vizate de studiu PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS), REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING), S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY), S.C. ART BURGER S.R.L. ( HESBURGER), S.C. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (SPARTAN), S.C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN) și U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC).

Iată rezultatele:

ADITIVI ALIMENTARI

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți toate produsele care au în compoziție cel puțin 9 aditivi alimentari (E-uri) .

Numericul de aditivi alimentari variază între 9 – 26 :
14.28 % din produse au în compoziție 26 E-uri ( aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 21 E-uri ( aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 18 E-uri ( aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 13 E-uri ( aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 11 E-uri (aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 10 E-uri (aditivi alimentari)
14.28 % din produse au în compoziție 9 E-uri (aditivi alimentari)

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent in produsele ce fac obiectul prezentului studiu, situația se prezintă astfel :

85.71 % dintre produse au în componență E300 : acid ascorbic
85.71 % dintre produse au în componență E415 : gumă xantan
85.71 % dintre produse au în componență E202 : sorbat de potasiu
71.43% dintre produse au în componență E450 : difosfati
71.43% dintre produse au în componență E472e : esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi
71.43% dintre produse au în componență E331 : citrat de sodiu.

Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g și 7.19g! Valoarea energetică este cuprinsă între 174.7 kcal și 267 kcal, cantitatea de glucide (carbohidrați) variază între 18.15g și 31g, cantitatea de grasimi variază între 2.78g și 16g, cantitatea de proteine este cuprinsă între 6.06g și 12.77g. Cantitatea de sare variază între 0.36g și 1.47g, respectiv cantitatea de fibre variază între 0.68g și 2.8g”, precizează InfoCons.

Maramureșenii trebuie să știe că cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons consumatorii pot scana etichetele produselor alimentare pentru a afla instant ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo