ACTUALITATE

BURSE ȘCOLARE – Ultima zi pentru depunerea dosarelor de burse școlare e luni, 14 februarie

Publicat cu

pe

Părinții și elevii au termen până în data de 14 februarie pentru a depune la secretariatele școlilor sau prin email, acolo unde școlile au această variantă, documentele necesare pentru acordarea burselor de studiu și de ajutor social. Pentru bursele de merit și performanță nu este nevoie de acte doveditoare, conducerea unităților de învățământ având situația școlară la dispoziție, iar cererile sunt depuse direct de către diriginte/învățător.

A fost prelungit termenul de depunere al dosarelor pentru acordarea burselor. Astfel, luni 14 februarie e ultima zi în care se mai primesc actele. Ministrul Sorin Cîmpeanu a subliniat că lista documentelor a fost simplificată și că cei care au depus dosarele pentru burse la începutul anului nu mai trebuie să aducă alte documente.

În ce condiții se acordă elevilor bursa de merit?

a) au obţinut media generală de cel puţin 9,50 şi au acumulat cel mult 10 absenţe nemotivate/semestru în anul şcolar anterior, cu excepţia clasei a V-a şi a clasei a IX-a (dosarele s-au depus la inceputul anului scolar pe vechiul barem de medie)+ (se revizuiesc semestrial în baza situației la învațătură);
b) au obţinut media generală de cel puţin 9,50 şi au acumulat cel mult 10 absenţe nemotivate în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii din clasa a V-a (dosarele se depun in sem. II) + (se revizuiesc semestrial în baza situației la învațătură);
c) au obţinut media de admitere în învăţământul liceal sau profesional de cel puţin 9,50, pentru elevii din clasa a IX-a, pentru cei care vor beneficia de bursă de merit în semestrul I, respectiv au obţinut media de cel puţin 9,50 şi au acumulat cel mult 10 absenţe nemotivate în semestrul I, pentru cei care vor beneficia de bursă de merit în semestrul al II-lea (dosarele se depun in sem. II) + (se revizuiesc semestrial în baza situației la învațătură)
d) au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor şcolare naţionale organizate de ME;
e) au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de ME.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version