Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CA SĂ VINĂ ACASĂ – Ministerul Justiției îi promite lui Cătălin Cherecheș condiții de lux în penitenciar

Publicat cu

pe

Autoritățile din România au trimis toate documentele cerute de instanța din Germania în cazul extrădării fugarului Cătălin Cherecheș și arată că îi va oferi fostului primar condiții privilegiate de detenție, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș.

„Pe lângă cererea de extrădare, Ministerul Justiției din România a trimis în Germania și informațiile cerute legate de condițiile în care ar urma să fie încarcerat Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare”, scrie hotnews.ro.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, a declarat, la Digi24, că în documentele trimise Ministerul Justiției arată că, în cazul în care va fi extrădat, fostul primar va avea condiții speciale de detenție, în camere mari, care respectă în totalitate normele europene.

Avocatul a spus că, potrivit documentelor trimise în Germania, într-o primă fază Cherecheș ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, apoi la Aiud, după care va merge la penitenciarul din Baia Mare.

„Statul român indică exact camera și condițiile speciale. Practic, arată că va primi o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane. Pare că domnul Cătălin Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate față de ceilalți deținuți”, a declarat avocatul lui Cherecheș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate