Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CĂLDURĂ MARE – Maramureșul, sub cod galben de caniculă azi

Publicat cu

pe

Încă un val de căldură peste Maramureș. De data aceasta meteorologii au emis o avertizare meteorologică de tip cod galben valabilă pentru ziua de azi, 16 august, vizate fiind nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, local în Transilvania și Muntenia. Aici vom avea val de căldură, disconfort termic ridicat.

ANM avertizează că valul de căldură se va menține în nordul Crișanei, Maramureș, Moldova și local în Transilvania și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade. În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

Avem și COD PORTOCALIUpentru centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. În aceste zone valul de căldură va persista, astfel încât va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de până la 39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În fine, avem și COD ROȘU pentru județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Aici valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo