Connect with us

IDEI DECO

Camera pentru fete: idei de amenajare fermecătoare pentru micile prințese

Publicat cu

pe

Amenajarea camerei fetiței tale este un proiect care trece prin diferite schimbări de-a lungul timpului. Odată ce copilul creste, începe aibă noi preferințe și desfășură noi activități, prin urmare și modul de amenajare și de organizare a dormitorului sau trebui tina cont de astfel de lucruri.

Daca privim pe termen lung, în momentul în care fetiță ta deveni adolescenta, avea gusturi și păreri mai bine definite, deci fi implicata direct în procesul de amenajare a camerei sale. Iți spune exact ce își dorește și cum i-ar placea arate rezultatul final.

Cum amenajezi inspirat o camera pentru fete? Citeste ideile prezentate de noi si alege solutiile care se potrivesc cel mai bine pentru fetitele tale.

Până atunci, însă, rolul de a-i amenaja un spatiu confortabil, practic și cu un design atractiv iți aparține. Știm, amenajarea camerei fetiței iți poate da ceva bătăi de cap, mai ales daca nu intenționezi faci schimbări majore în fiecare an. Tocmai de aceea este important gândești proiectul de amenajare pe termen lung – în acest sens, s-ar putea o camera 100% roz nu fie o alegere prea inspirata. Acestea fiind spuse, în articolul de azi iți prezentam o serie de idei de amenajare fermecătoare pentru camera fetiței.

Camera pentru fete – sfaturi generale de amenajare

Gândește amenajarea pe termen cât mai lung, astfel încât eviți scenariul în care ești nevoit(a) faci schimbări semnificative de la an la an. Iată un exemplu: în loc amenajezi camera fetiței bazandu-te exclusiv pe roz/nuanțe de roz, iți recomandam mizezi pe culori neutre (albul este întotdeauna o varianta sigura) și folosești nuanțele de roz accent (prin intermediul elementelor decorative sau al tapetului). Astfel, în cazul în care fetiței tale nu-i mai placea atât de mult rozul odată cu trecerea timpului, îl vei putea înlocui fară prea mari bătăi de cap și fară costuri exorbitante.

Cum amenajezi inspirat o camera pentru fete? Citeste ideile prezentate de noi si alege solutiile care se potrivesc cel mai bine pentru fetitele tale.

Înainte de orice altceva, creează un spatiu sigur. Mai ales în primii ani de viață, copiii sunt mici exploratori ai lumii înconjurătoare. Curioși din fire, aceștia cercetează… absolut orice! Tocmai de aceea este important te asiguri fetiță ta nu avea acces la obiecte periculoase/potențial periculoase, precum prizele, obiectele ascuțite etc.

Gândește amenajarea camerei fetiței în funcție de zonele de activitate: zona destinata odihnei, zona destinata activităților recreative/jocului, zona destinata lucrului (aceasta apare, de regula, în momentul în care fetiță începe meargă la scoală). Tine cont de pasiunile fetiței tale.

După cum am spus încă de la început, este esențial dormitorul copilului fie în armonie cu hobby-urile sale. Astfel, daca micuței tale îi place coloreze, ai putea -i amplasezi, în zona de relaxare, o măsuță cu un scăunel, lângă care existe un raft cu cărți de colorat. Optează pentru piese de mobilier modulare, multifuncționale, prevăzute cu suficiente spatii de depozitare. Totodată, iți recomandam te orientezi către mobilier deschis la culoare, deoarece acesta este cel mai ușor de asortat.

Redu numărul pieselor de mobilier, indiferent de dimensiunea spațiului de care dispui. Mai ales în primii ani de viață, fetiță ta nu are nevoie, de fapt, de atât de multe lucruri. Un pat cât mai confortabil, un dulap pentru haine, o măsuță și un scăunel se pot dovedi a fi mai mult decât suficiente. Tine cont îi placea exploreze micul univers din dormitorul ei, de aceea este important aibă suficient spatiu pentru diferitele „expediții” de zi cu zi.

Asigura-te în camera fetiței pătrunde suficienta lumina naturala. În ceea ce privește lumina artificiala, îmbină toate cele 3 tipuri de lumina: ambientala, de lucru și de accent. Pentru aceasta, ghidează-te și după zonele de activitate.

Pentru a da o nota amenajării, te poți orienta către un covor cu un imprimeu vesel. Totodată, ai grija modelul de covor ales fie ușor de curățat – eventual, unul care poată fi introdus direct în mașină de spălat.

Cum amenajezi camera fetiței în funcție de tipul locuinței

Un factor esențial care influențează procesul de amenajare a camerei fetiței tale se refera la tipul locuinței. Daca stai la casa, cel mai probabil beneficiezi de un spatiu generos, care nu te limitează în vreun fel în punerea în practica a ideilor de amenajare.

Amenajarea în apartament a camerei fetiței

Totuși, chiar și daca locuiești într-un apartament cu dimensiuni relativ reduse, poți creezi un spatiu practic și confortabil pentru micuță ta. Important este iei în considerare dimensiunile încăperii în fiecare alegere pe care o faci și mizezi pe simplitate. Iată câteva trucuri pe care le poți pune în practica atunci când vine vorba de amenajarea camerei fetiței în apartament:

Optează pentru piese de mobilier modulare, slim, prevăzute cu multiple spatii de depozitare.

Daca spațiul este foarte restrâns, orientează-te către un model de pat înalt, întrucât acesta iți permite valorifici spațiul de dedesubt (îl poți folosi spatiu de depozitare, de exemplu). Paturile supraetajate sunt o varianta excelența mai ales atunci când vine vorba de amenajarea unei camere împărțite de doi copii.

Cum amenajezi inspirat o camera pentru fete? Citeste ideile prezentate de noi si alege solutiile care se potrivesc cel mai bine pentru fetitele tale.

Folosește o paleta cromatica neutra (alb, crem, gri). Albul este, fară doar și poate, cea mai versatila opțiune, mai ales iți permite te joci după bunul plac cu elementele decorative. Pentru a adaugă o nota vesela de culoare camerei, integrează în decor așternuturi, perdele, covor într-o culoare vibranta – roz, galben, albastru. Chiar daca acestea nu-i vor mai placea, cu timpul, fetiței tale, macar ai certitudinea le poți schimba cu ușurință.

Valorifica spațiul pe verticala. Etajerele, rafturile, dulapurile suspendate – iată doar câteva dintre piesele pe care poți miza, astfel încât câștigi cât mai mult spatiu pe orizontala. Patul înalt, așa cum am spus, este și el o opțiune excelența.

Amenajarea la casa a camerei fetiței

Daca locuiești la casa, amenajarea camerei fetiței tale pare floare la ureche când vine vorba de spațiul de care dispui: este suficient de generos pentru a-ți pune în practica toate ideile. Totuși, orice încăpere foarte mare prezinta și un risc: spațiul se poate aglomera mai repede decât ai crede și poate deveni chiar… sufocant!

Ce poți face atunci când vine vorba de amenajarea camerei fetiței la casa consta în valorificarea fiecărei zone: zona de odihna, zona de lucru și zona de joaca. Firește zona de lucru lipsi în cazul unui copil care nu este încă la scoalăpoți amenaja, în schimb, o zona în care micuță ta își exersează pasiunile.

Cum amenajezi inspirat o camera pentru fete? Citeste ideile prezentate de noi si alege solutiile care se potrivesc cel mai bine pentru fetitele tale.

În ceea ce privește zona de odihna, te poți orienta către un pat mai mare, foarte confortabil, ținând cont dimensiunile încăperii permit un astfel de „răsfăț”.

Amenajarea în mansarda a camerei fetiței

Alege o paleta cromatica neutra, pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare. Vopsește pereții în alb, optează pentru piese de mobilier deschise la culoare și mizează pe culori de accent vii (roz, bleu, galben etc.)

Optează pentru un pat cu sertar de depozitare.

Montează rafturi și etajere și așază pe acestea obiecte decorative, jucării, cărțile preferate ale fetiței tale.

Cum amenajezi camera fetiței în funcție de vârstă

Un alt criteriu important de care ar trebui tii cont în amenajarea camerei copilului este vârstă acestuia. Pentru , odată cu trecerea timpului, preferințele și activitățile sale se vor schimba, și amenajarea camerei trece, inevitabil, printr-o serie de modificări.

Iată cum poți amenajezi armonios camera fetiței tale, în funcție de etapa vieții în care se afla aceasta:

Amenajarea camerei bebelușului

Creează un spatiu cald, confortabil și cât mai odihnitor. Pentru aceasta, mizează pe culori calde, neutre și valorifica elementele de accent vesele, jucăușe (stickerele decorative sunt foarte utile în acest sens).

Alege un pat pentru bebeluși de buna calitate și, în general, acorda atenție maxima zonei de odihna, pentru aceasta este cea mai importanta în primul an de viață al micuței tale.

Integrează în decor o lampa de veghe, un element binevenit în special în primii ani de viață ai prințesei tale.

Asigura-te în camera fetiței pătrunde suficienta lumina naturala în momentele în care aceasta nu doarme. Atunci când doarme, este important lumina nu o deranjeze. În acest sens, iți recomandam te orientezi către draperii semiopace, care împiedice pătrunderea luminii naturale.

Cum amenajezi inspirat o camera pentru fete? Citeste ideile prezentate de noi si alege solutiile care se potrivesc cel mai bine pentru fetitele tale.

În final, iți reamintim că amenajarea camerei fetiței tale ar trebui să îndeplinească o serie de criterii esențiale:

să fie confortabila;

să fie gândită în așa fel încât să nu fie necesar să faci schimbări majore mai des decât ți-ai dori;

tina cont de dimensiunile spațiului; să-i oglindească personalitatea copilului

Sursa: vivre ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate