SPORT

CANOTAJ – Antonio Colamonici, antrenorul principal al lotului olimpic, este oficial cetățean român

Publicat cu

pe

Astăzi, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, antrenorul coordonator al lotului olimpic de canotaj al României, italianul Antonio Colamonici (53 de ani), a depus jurământul de credinţă şi a devenit oficial cetăţean român.
Aflat în România din 2017, tehnicianul a adus României nu mai puţin de 184 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene la seniori şi tineret.
„Cu dăruire și pasiune, el a transformat canotajul românesc într-o forță de temut la nivel mondial, iar de acum înainte, va purta tricolorul nu doar în calitate de antrenor, ci și de cetățean al acestei țări pe care o iubește din suflet. Felicitări și mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru canotajul românesc!”, au transmis reprezentanții Feerației Române de Canotaj.

„Sunt foarte emoţionat şi onorat. Eu am fost român în inima mea şi până acum, dar de azi sunt şi în buletin. Îmi place tot în România, aici mă simt acasă. Aici am echipa, care în ultimii şapte ani a fost a doua familie pentru mine. Aşa că sunt fericit în România. Când am venit în 2017 aici nu mă gândeam că voi deveni român. Dar acum pentru mine tricolorul României este tricolorul meu. Azi este o zi specială şi pentru că în Napoli, de unde sunt eu, se sărbătoreşte San Gennaro, cel mai mare sfânt al oraşului. Pentru toţi napolitanii azi este o zi importantă. Sunt fericit că am depus jurământul în această zi specială.

Eu sunt Anton de azi, nu m-am schimbat. Sunt Anton Colamonescu (n.r. – zâmbeşte). Mă simt român, dar nu azi mai mult ca ieri, sunt la fel. Eu sunt fericit să mă întorc acasă la familia mea cu acest certificat. Familia mea e foarte fericită. Este o onoare pentru ei, pentru mine, o onoare pentru Italia. Pentru că acest act certifică faptul că suntem la fel. Avem obiective comune, avem aceeaşi mentalitate şi suntem europeni”, a spus Antonio Colamonici, citat de Agerpres.

Marius CÎMPIAN

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version