Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CANOTAJ – Ionela Cozmiuc, medalie de aur la ultima cursă a carierei

Publicat cu

pe

Ionela Cozmiuc a devenit ieri campioană mondială în barca de simplu categorie ușoară, la Campionatele Mondiale de la St. Catharines, Canada. Competiția s-a desfășurat doar la probe neolimpice.

A fost ultima cursă a carierei pentru valoroasa canotoare, Ionela Cozmiuc anunțând că se retrage din activitatea competițională. Aceeași decizie a luat-o și soțul ei, Marius, cei doi fiind purtători ai drapelului României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Acest titlul mondial a fost obținut de Ionela Cozmiuc la scurtă vreme după argintul olimpic de la Paris câștigat în proba de dublu vâsle categorie ușoară, alături de Gianina van Groningen.

Medalia de aur din Canada este cea de-a doua din carieră în probă de simplu categorie ușoară, după cea obținută în 2022, la Racice, și se adaugă celor două titluri europene, la München 2022 şi Bled 2023. În proba de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela este este dublă campioană mondială, campioană europeană și vicecampioană olimpică, alături de Gianina van Groningen.

Marius CÎMPIAN

foto Federația Română de Canotaj

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo