Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Cât timp poți păstra carnea în congelator. Sfaturi utile de folosit

Publicat cu

pe

Toți avem carne ținută în congelator. Doar că sunt anumite reguli de care ar trebui să ținem cont când vine vorba de păstrarea acesteia. Paul Anghel de la ANPC a venit cu o serie de explicații: „Carnea de vită poate fi congelată timp de câteva luni, fără a afecta calitatea produsului. De exemplu, carnea crudă poate fi păstrată între 6 și 12 luni, iar carnea tocată ar trebui să fie congelată timp de cel mult trei-patru luni. Carnea de pui, pulpele, pieptul sau aripile pot fi păstrate până la nouă luni, în timp ce măruntaiele nu ar trebui tinute la congelator mai mult de trei-patru luni”.
„Carnea de porc congelată poate fi păstrată între 6 și 12 luni, iar carnea tocată, timp de trei-patru luni. Produsele congelate cu modificări organoleptice (acumulări de gheaţă în interiorul ambalajului, cu arsuri de congelare, devidate, cu stare termică modificată – decongelate) pot fi considerate produse neconforme și vor fi oprite de la comercializare/procesare/preparare/etc. și retrase din circuitul consumului uman”, spune Paul Anghel.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo