Toți avem carne ținută în congelator. Doar că sunt anumite reguli de care ar trebui să ținem cont când vine vorba de păstrarea acesteia. Paul Anghel de la ANPC a venit cu o serie de explicații: „Carnea de vită poate fi congelată timp de câteva luni, fără a afecta calitatea produsului. De exemplu, carnea crudă poate fi păstrată între 6 și 12 luni, iar carnea tocată ar trebui să fie congelată timp de cel mult trei-patru luni. Carnea de pui, pulpele, pieptul sau aripile pot fi păstrate până la nouă luni, în timp ce măruntaiele nu ar trebui tinute la congelator mai mult de trei-patru luni”.
„Carnea de porc congelată poate fi păstrată între 6 și 12 luni, iar carnea tocată, timp de trei-patru luni. Produsele congelate cu modificări organoleptice (acumulări de gheaţă în interiorul ambalajului, cu arsuri de congelare, devidate, cu stare termică modificată – decongelate) pot fi considerate produse neconforme și vor fi oprite de la comercializare/procesare/preparare/etc. și retrase din circuitul consumului uman”, spune Paul Anghel.
Dragoș HOJDA