Connect with us

SPORT

CAZUL DJOKOVIC – Lanțul slăbiciunilor, erorilor și ilegalităților

Publicat cu

pe

Decizia de a-l expulza pe Novak Djoković, luată de ofițerii de la punctul de frontieră, a fost anulată de un judecător federal. Cazul judecat a vizat însă exclusiv aspecte procedurale.

„De exemplu, lui Djoković nu i s-a acordat suficient timp pentru a răspunde întrebărilor; astfel, s-a comis o greșeală procedurală. Această greșeală nu înseamnă însă că întrebările puse nu erau valide. Problemele de fond, care sunt distincte și separate față de cele de procedură, au rămas. Iar guvernul le poate pune în discuție separat, oricând. Mai mult, actele prezentate de avocații lui Djoković, împreună cu câteva declarații ulterioare ale acestuia, au adus informații suplimentare ce pot fi luate în calcul”, scrie Alexandru Nechifor, în republica.ro.

Evenimente relevante în cazul Djokovic din lunile decembrie și ianuarie:

  • 15 dec, antigen “-“: Rezultat negativ la un test rapid antigen autoadministrat
  • 16 dec, PCR “+”: Djoković a fost „testat și diagnosticat cu covid” (expresie folosită de avocații săi) cu un test PCR de laborator. Testul a fost efectuat la ora locală 13:05, iar rezultatele au venit la 20:19, în aceeași zi.
  • 17 dec, antigen “-“: Rezultat negativ la un test rapid antigen autoadministrat. Participă fără mască la evenimente cu multe persoane în Serbia. Djoković a afirmat ieri că a aflat doar mai târziu de rezultatul PCR pozitiv (aparent în contradicție cu informațiile prezentate în instanță).
  • 18 dec, pozitiv, însă nu respectă perioada de izolare: Participă la un interviu și la o ședință foto cu jurnaliștii francezi de la l’Equipe, în Serbia. Djoković a admis ieri că știa că este pozitiv. Jurnaliștii francezi nu au fost informați, iar la ședința foto nu a purtat mască.
  • 22 dec, PCR “-“: Test de laborator PCR negativ.
  • 25 dec, Serbia: Postări pe rețelele de socializare îl arată pe Djoković în Serbia.
  • 31 dec, Spania: E observat și fotografiat antrenându-se în Marbella.
  • 1 ian, declarație de călătorie pentru Australia: Djoković își autorizează agentul să trimită declarația sa de călătorie. Acesta e un document justificativ care se considera împreună cu viza la intrarea în țară.
  • 4 ian, începe drumul către Australia: Djoković ia avionul din Spania către Melbourne, via Dubai.
  • 6 ian, la frontieră: Djoković aterizează la Melbourne la miezul nopții. Ofițerii de la punctul de frontieră îi cer să facă dovada vaccinării pentru a fi admis în țară. Acesta răspunde că nu este vaccinat și prezintă o excepție medicală. Excepția sa nu este însă admisă de ofițeri, care-i cer explicații și acte suplimentare. În jurul orei 5:20, i se spune va fi lăsat să se consulte cu echipa lui, pentru a aduce clarificări suplimentare, până la 8:30. Timpul inițial acordat nu-i este însă oferit: la 6.14 i se cere din nou să prezinte toate documentele, iar la 7:42 viza îi este anulată. Acestea sunt aspectele procedurale care au fost tranșate în procesul pierdut de guvern (și al cărui verdict a fost că procedura nu a fost respectată).

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate