Connect with us

IMPORTANT

CE ESTE CHANNELS – Cel mai nou produs disponibil pe WhatsApp

Publicat cu

pe

Meta a anunţat lansarea pe scară largă a Channels (Canale), un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care permite vederea postărilor utilizatorilor, la fel ca pe Facebook sau Twitter (în prezent X).

Channels este în prezent disponibil în 150 de ţări, conform unui comunicat al Meta, însă, potrivit mai multor utilizatori WhatsApp din Statele Unite, se pare că această funcţie nu este încă accesibilă în ţara de origine a Meta.

Întrebată de AFP cu privire la lista ţărilor vizate, compania Meta nu a oferit un răspuns imediat.

În regiunile în care acest produs a fost lansat, utilizatorii WhatsApp au de acum posibilitatea de a urmări un cont care oferă un canal şi de a vedea astfel mesajele postate pe acesta într-o secţiune separată de comunicările obişnuite de pe platformă.

Ca şi în alte reţele precum X sau Facebook, utilizatorii pot reacţiona la aceste mesaje prin comentarii sau emoticoane.

„Channels aminteşte de o funcţie deja disponibilă pe o altă reţea de mesagerie, Telegram, notează AFP. Meta a subliniat confidenţialitatea Channels, niciun utilizator WhatsApp neavând posibilitatea de a şti ce canale urmăreşte un alt cont”, scrie spotmedia.ro.

Platforma permite, de asemenea, administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, ca un utilizator să urmărească conţinutul produs de acesta.

Crearea unui canal este, deocamdată, limitată la anumiţi utilizatori, însă Meta intenţionează să ofere această posibilitate pentru toate conturile „în lunile următoare”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate