Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

Ce mâncăm – Cât zahăr conține de fapt Pizza Quattro Stagioni

Publicat cu

pe

Un nou studiu făcut de cei de la InfoCons ne arată de fapt ce mâncăm atunci când ieșim în oraș la o … pizza tip quattro stagioni. Un produs care se comercializează în restaurante, studiul fiind făcut cu privire la ingredientele și valorile nutriționale pentru acest tip de pizza.

Așadar, potrivit studiului amintit, „gramajul pe porţia de pizza quattro stagioni variază între 100 şi 770 de grame, valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 186.38 kcal și 423.71 kcal , media fiind de 251.74 kcal, cantitate de sare raportată la 100 de grame de quatro stagione variază între 0.65 grame – 4.07 grame, cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de quatro stagione variază între 0.75 grame – 4.22 grame. Atenție ! La o porție de 770 grame, cantitatea de sare poate ajunge până la 31.34 grame și până la 32.49 grame de zahăr.

Numărul de aditivi alimentari variază între 9 – 25, însă media numericului de aditivi alimentari (E-uri ) este de 13. Aditivi frecvent întâlniți sunt iodat de potasiu, ferocianid de potasiu (E535), acid citric (E330), caragenan (E407a), ascorbat de sodiu (E301), nitrit de sodiu (E250), acid lactic (E270), sorbat de potasiu (E202), eritrobat de sodiu (E316), nitrat de potasiu (E252), monostearat de sorbitan (E491), trifosfati (E451), difosfati (E450), polifosfati (E452), acid ascorbic (E300), amidon modificat (E1422), citrati de sodiu (E331), monoglutamat de sodiu (E621), ribonucleotide disodice (E635), glicina si sarea sa de sodiu (E640), acetati de sodiu (E262), carmine (E120), gluconat feros (E579), lactat de sodiu (E325), inozinat disodic (E631, guanilat disodic (E627), glucono-delta-lactona (E575), calciu disodic edta (E385), extract de drojdie (E626), lactat de potasiu (E325), guma de carruba (E410), guma xantan (E415), sorbitoli (E420), lauroil arginat de etil (E243), dextroza, iodat de potasiu, maltodextrină, digliceride (E471)”, arată InfoCons.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo