Connect with us

SPORT

CE VICTORIE! – Minaur, prima echipă care învinge pe Dinamo în acest campionat!

Publicat cu

pe

Invincibilitatea echipei Dinamo București în această ediție a Ligii Zimbrilor a luat sfârșit azi în sala polivalentă „Lascăr Pană”. Minaur a învins formația campioană la capătul unui joc spectaculos cu un final plin de suspans.

CS Minaur Baia Mare – Dinamo București 29-27 (16-16)

Minaur: Terekhov (7 intervenții), Buzogany (7 ointervenții) – Buzle 8, Căbuț 6 (1 din 7m), E. Pop 3, R. Nagy 3, Vujovic 2, Kotrc 2, Buguleț 1, Teca 1, Cip 1, Csepreghi 1 (din 7m), Bera 1, Huta, Bușecan, Da Silva. Antrenor: Alexandru Sabou.

Dinamo: Ghedbane (3 intervenții), Lazăr (3 intervenții) – Al. Pascual 7 (3 din 7m), Humet 5, Gurbindo 4, Ghionea 3, Sorhsindo 3, Nantes Campos 2, Dissinger 2, Militaru 1, Racoțea, Gavriloaia, Shebib, Khairi. Antrenor: Xavier Pascual.

Băimărenii au început tare meciul și s-au distanțat rapid la cinci goluri, 9-4 (min. 14). Elevii lu Xavi Pasqual au revenit în joc și la pauză tabela de marcaj arăta egalitate, 16-16. Repriza a doua a stat sub semnul echilibrului, ambele echipe aflându-se succesiv la conducere. Finalul părea să fie unul linistit pentru Minaur, care în min. 58 conducea cu 28-26 și era în atac cu 7 jucători de câmp. Băimărenii au pierdut însă mingea și au luat gol (R. Militaru), cu poarta goală, scorul devenind 28-27.

În ultimul minut, băimărenii au beneficiat de o aruncare de la 7 metri, dar aruncarea lui Căbuț a fost apărată de Ghedbane și Dinamo a mai avut la dispoziție 33 de secunde pentru a egala. Robert Nagy a reușit însă o intercepție salvatoare și tot el a marcat ultimul gol al meciului, în ultima secundă de joc! (29-27).

În acest meci Buzle și Căbuț au tras efectiv echipa după ei, portarii Terekhov și Buzogany au avut o evoluție foarte bună, iar Robert Nagy a fost decisiv pe final. Demn de remarcat este și jocul tânărului Erik Pop. Să mai consemnăm și revenirea pe teren a lui Alexandru Csepreghi, care a executat azi o aruncare de la 7 metri, pe care a și transformat-o.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate