Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Centre de colectare medicamente expirate. Ce trebuie să știți

Publicat cu

pe

Centre de colectare medicamente expirate. Maramureșenii care au acasă medicamente cu termenul de valabilitate depășit au posibilitatea de a scăpa de ele dacă le aduc la aceste centre de colectare. Asta pentru a nu ajunge la containerele de gunoi de la colțul străzii.

Însă maramureșenii sunt rugați să nu verse conţinutul medicamentelor în recipientele de colectare, ci să le depună în ambalajele originale: „De asemenea, să nu introducă mâinile în containere, întrucât există pericol de tăiere şi înţepare”.

Potrivit legislaţiei, există mai multe tipuri de recipiente de colectare, marcate vizual în culori diferite, după cum urmează:
Citostatice /Citotoxice – fond Mov
Medicamente uzuale – fond Verde
Recipiente sub presiune – fond Portocaliu

„La depunere, medicamentele vor fi scoase din ambalajele suplimentare, cartonul fiind reciclat într-un recipient distinct. În plus, dispozitivele sub presiune, de tipul inhalatori, aerosoli, spray-uri, vor fi colectate separat. Ulterior, medicamentele preluate vor fi distruse de către o firmă specializată, cu care spitalul are contract în acest sens.

Există şi o categorie de medicamente care, conform legii, nu pot fi colectate în spital, respectiv cele psihotrope şi stupefiante, acestea urmând a fi returnate în farmacii”, precizează autoritățile.

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo