Connect with us

IDEI DECO

Cinci idei de împrospătare a atmosferei în dormitor

Publicat cu

pe

Nu trebuie să schimbi totul pentru a-i conferi dormitorului un aer și un look nou. Citește în continuare despre aceste idei simple și alege una dintre ele, câteva sau chiar pe toate. Toate sunt ușor de aplicat și costă puțin.

Pat alb, cu un cadru metalic și lenjerie de pat verde, simplă și cu imprimeuri, într-o cameră cu plante și lucrări de artă.

Conferă-i prospețime lenjeriei de pat

Patul tău este o pânză albă, iar lenjeria reprezintă un mod simplu de a crea o capodoperă în care să dormi. Folosește culorile și modelele pentru o schimbare rapidă și de impact (culoarea acestui anotimp este verdele). Vezi și ce alte articole textile stimulează somnul. Pilota folosită este potrivită pentru temperatura în timpul somnului? Perna ta este potrivită pentru poziția din timpul somnului? Ce material îți place să simți pe piele? In sau bumbac? Ține cont de toate aceste detalii.

Trei perne una peste alta cu fețe de pernă diferite - lenjerie verde cu funde verzi, imprimeuri monocrome cu frunze și motivul paisley verde.

Plantele te ajută să dormi mai bine

„Ne-am dorit plante în dormitor pentru calitățile purificatoare ale acestora,” spune Cosima, care ne-a invitat să facem un tur al apartamentului în care locuiește cu soțul Mel, unde am lucrat împreună la modificările în acest dormitor. Printre plantele despre care se spune că stimulează somnul se numără aloe vera, Săbiuţa (Sansevieria), crinul păcii, planta păianjen și lavanda.

Creează lumină de atmosferă

Indiferent care este atmosfera pe care vrei să o creezi în dormitor, iluminatul te ajută mult în acest sens. Nu uita că nu trebuie să te rezumi la un corp de iluminat pe noptieră! Află mai multe și despre corpurile cu clemă pe care le poți prinde de tăblia patului, aplicele pe care le poți direcționa acolo unde ai nevoie de lumină și seturile de cablaj pe care le poți coborî până la nivelul patului, în lateral. Cel mai bun sfat? Folosește corpuri de iluminat cu sistem de reglare, pentru un control mai mare al intensității.

Păstrează ordinea în spațiul din jurul patului

Fii foarte strict cu ceea ce ții pe noptieră. Dacă eliminarea dispozitivelor din dormitor face parte din procesul de revigorare cu ocazia primăverii, un ceas cu alarmă ar fi un alt element de care ai nevoie. Apoi stabilește care sunt obiectele esențiale pentru rutina dinaintea somnului. Fii practic, încearcă să faci alegeri orientate spre frumos și personalizează. Nu uita, lucrurile de lângă pat ar putea fi tot ce vezi înainte de a adormi. Așadar, creează un cadru drăguț

Fii custodele unei expoziții personale

Polițele reprezintă o modalitate grozavă de a crea o expoziție. „Suntem minimaliști. Ne-am dorit polițele pentru a crea o expoziție care să-i confere camerei personalitate, dar fără a exagera!”, spune Cosima. Încearcă alegerea ei și transformă consolele în parte a expoziției: „Am întors un set de console PERSHULT invers. Astfel, am creat forma literei K. Este o modificare simplă cu un efect ceva mai interesant.”

Îmbracă ferestrele cu draperii noi

Schimbă draperiile grele de iarnă cu unele din material mai ușor, în culori care reflectă optimismul specific anotimpului. Diminețile de primăvară îți aduc lumina în încăpere puțin mai devreme, așa că folosește draperii și storuri pentru a controla intensitatea luminii în dormitor și a nu-ți întrerupe somnul.

Femeie într-un dormitor cu decor gri și verde, plin cu plante, bătând o pernă pe un pat cu lenjerie verde.

Sursa ikea com

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate