Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Ciorba de fasole cu afumătură. Ce mâncăm de fapt

Publicat cu

pe

Este unul dintre cele mai apreciate preparate pe care le găsim în restaurantele din toată țara, alături de ciorba de burtă. Este vorba despre ciorba de fasole cu afumătură. Însă datele pe care le relevă un studiu efectuat de cei de la InfoCons ar trebui să ne pună pe gânduri. Vorbim de un studiu făcut cu privire la ingredientele și valorile nutriționale pe ciorbe de fasole cu afumătură ce se comercializează în restaurante.

Iată rezultatele: „Gramajul pe porţie de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 100 şi 500 de grame.

Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 43.22 kcal și 273.31 kcal , media fiind de 77.59 kcal

Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 0.59 grame – 3.44 grame

Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 0.89 grame – 4.66 grame

Numărul de aditivi alimentari variază între 1 – 14 , însă media numericului aditivilor alimentari ( E-uri ) este de 7

Aditivi frecvent întâlniți: polifosfati (E452), extract de drojdie (E626), caragenan (E407), nitrit de sodiu (E250), clorura de potasiu (E508), matodextrina, trifosfati (E451), polifosfati (E452), ascorbat de sodiu (E301), acid ascorbic (E300), eritrobat de sodiu (E316), monoglutamat de sodiu (E624), lactat de potasiu (E326), inozinat disodic (E631), guanilat disodic (E627), dextroza, iodat de potasiu, ferocianura de potasiu (E536), dioxid de sulf (E220), citrati de sodiu (E331), lactat de sodiu (E325), guma xantan (E415), clorura de calciu, acid citric (E330), acetati de sodiu (E262)” arată InfoCons.

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo