Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CM DE INOT – Canadianca Summer McIntosh a pus capăt dominaţiei de 13 ani a americancei Katie Ledecky la 800 m

Publicat cu

pe

Tânăra înotătoare canadiană Summer McIntosh (17 ani) a pus capăt dominației de 13 ani a americancei Katie Ledecky în proba de 800 m liber, joi, la Orlando (Florida), în cadrul unui concurs local, conform Reuters.

McIntosh a înregistrat un timp de 8 minute și 11 secunde și 39 de sutimi, fiind cu aproape șase secunde mai rapidă decât Ledecky.

Katie Ledecky a suferit astfel prima înfrângere la 800 m liber din 2010, McIntosh devenind a doua cea mai rapidă femeie în această probă după americancă, care deține recordul mondial.

Cu toate că Ledecky deține încă cei mai buni 16 timpi din istorie, inclusiv recordul mondial al probei, cu un timp de 8 minute, 4 secunde și 79 de sutimi.

Sportiva în vârstă de 26 de ani a dominat proba ca nimeni alta, reușind să câștige medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), Rio (2016) și Tokyo (2021). Ea a cucerit anul trecut, la Fukuoka (Japonia), al șaselea său titlu mondial la 800 m liber.

Ledecky va încerca să devină la Paris, în această vară, prima femeie care câștigă patru titluri olimpice consecutive la înot.

Atât McIntosh, cât și Ledecky, au decis să nu participe la Campionatele Mondiale de la Doha.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo