Connect with us

SPORT

CM DE RUGBY – Japonia a învins Samoa (28-22) şi a rămas în cursa pentru calificarea în sferturile Cupei Mondiale

Publicat cu

pe

Japonia a rămas în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby din Franţa, după ce a reuşit să învingă Samoa, cu scorul de 28-22 (17-8), într-un meci din Grupa D a competiţiei, disputat joi la Toulouse (Anglia).

Ambele echipe au reuşit câte trei eseuri şi două transformări pe parcursul jocului, însă japonezii au făcut diferenţa la loviturile de penalitate (trei pentru Japonia, una pentru Samoa).

Samoa a evoluat în zece jucători din minutul 49, după un cartonaş galben primit de Ben Lam, transformat ulterior în cartonaşul roşu, pentru un placaj periculos.

Învinşi de Anglia în partida precedentă (12-24), jucătorii „Brave Blossoms” au obţinut joi al doilea lor succes la turneul din Hexagon, după cel din meciul inaugural cu Chile (42-12).

Dacă primul loc în grupă pare promis Angliei, rugbyştii niponi au şansa să se claseze pe locul secund dacă vor învinge Argentina în ultima etapă, pe 8 octombrie la Nantes. Anglia conduce cu 14 puncte, urmată de Japonia, 9 puncte, Samoa, 6 puncte, Argentina, 4 puncte (un joc mai puţin), Chile, 0 puncte.

Pentru Japonia, victoria de joi – a treia consecutivă obţinută în faţa Samoa la o Cupă Mondială – contează şi în cursa pentru calificarea la viitorul Mondial, care va avea loc în Australia, în 2027, deoarece primele trei clasate în fiecare grupă vor avea asigurate biletele pentru turneul de la antipozi.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate