Connect with us

SPORT

CM DE RUGBY – Scoţia a învins România cu 84-0, în Grupa B

Publicat cu

pe

Naţionala de rugby a Scoţiei a învins sâmbătă seara cu scorul de 84-0 (42-0) reprezentativa României, într-un meci din Grupa B de la CM 2023 din Franţa, disputat pe Stade Pierre-Mauroy din Lille.

Meciul, care a arătat încă odată dacă era nevoie prăpastia uriaşă care ne desparte de marile naţiuni din sportul cu balonul oval, a fost unul dominat categoric de scoţieni de la un capăt la celălalt, „ciulinii” având practic un galop de sănătate cu „stejarii”, marcându-ne nu mai puţin de 12 eseuri, obţinând şi punctul bonus ofensiv, tricolorii suferind cea mai drastică înfrângere de la acest campionat mondial.

Mai mult, în prima repriză, România a rămas la un moment dat cu doar 12 jucători pe teren, după cartonaşe galbene succesive primite din cauza indisciplinei în joc.

Tabela de marcaj a fost modificată prima dată în minutul 8 de Hamish Watson, care a deschis seria eseurilor scoţiene din prima repriză, încercarea fiind transformată de Ben Healy. Apoi, într-un curs al jocului direcţionat doar către buturile noastre, au mai reuşit eseuri Ali Price (16), Darcy Graham (20, 32), Matt Fagerson (38) şi Chris Harris (40), toate transformate de Healy, la pauză fiind 42-0 pentru „ciulini”.

În plus, Robert Irimescu, Florian Roşu şi Marius Simionescu au văzut cartonaşe galbene pentru infracţiuni în joc pe parcursul primelor 40 de minute, astfel încât, la un moment dat, pentru scurt timp, România a avut pe teren doar 12 jucători pe gazon.

În mitanul secund, coordonatele partidei nu s-au schimbat, scoţienii reuşind alte şase încercări, prin Chris Harris (45), Ollie Smith (53), Ben Healy (59), Johnny Matthews (70), Rory Darge (72) şi Darcy Graham (76), toate transformate de Ben Healy.

Singurele momente mai bune de joc ale tricolorilor au fost la jumătatea reprizei a doua, când au reuşit să aibă o prezenţă ceva mai consistentă în 22-ul advers, dar fără niciun rezultat concret pe tabela de marcaj.

România, care a pierdut la scoruri-fluviu primele două partide, 82-8 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, şi 76-0 cu Africa de Sud, campioana mondială en-titre, va disputa ultimul meci contra Tonga, pe data de 8 octombrie, la Lille.

Scoţia păstrează încă şanse de a se califica în sferturile competiţiei, dar este nevoită să învingă Irlanda, ocupanta primului loc în grupă, săptămâna viitoare, precizează agerpres.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate