Connect with us

SPORT

CM QATAR 2022 – Controverse privind încălcarea drepturilor omului

Publicat cu

pe

A început numărătoarea inversă pentru Cupa Mondială de Fotbal din Qatar. 32 de echipe sunt în competiţie, iar câteva dintre ele au anunţat deja că vor protesta, pe teren, faţă de încălcarea drepturilor omului de autorităţile din Qatar. Turneul începe pe 20 noiembrie şi va dura până pe 18 decembrie.

Australia și Danemarca au denunțat nerespectarea drepturilor omului, inclusiv în privința relațiilor între persoane de același sex, iar căpitanii a opt selecționate europene vor purta banderole cu mesajul OneLove, împotriva discriminării. De asemenea, unii fotbaliști vor protesta față de tratamentul aplicat muncitorilor migranți.

TamimBin Hamad Al-Thani, emirul Qatarului: Trăim pe aceeași planetă, dar avem culturi diferite. Noi primim pe toată lumea, dar așteptăm de la vizitatori să ne respecte cultură.

Gianni Infantino, președintele Federației Internaționale de Fotbal, lansează sportivilor apelul de a se concentra pe fotbal, pentru a nu atrage sportul în bătălii politice sau ideologice.

Gianni Infantino, președintele FIFA: Drepturile omului și apărarea drepturilor omuluila nivel internațional e o prioritate pentru FIFA. În privința situației din Qatar, trebuie să recunoaștem cinstit că s-au făcut multe progrese,inclusiv în privința modului în care sunt tratați muncitorii migranți. Sigur că e loc de mai bine, ca peste tot.

Este pentru prima dată când un campionat mondial de fotbal are loc într-o țară din Orientul Mijlociu. După ce a obținut statutul de gazdă a marii competiții, micul emirat a început construcții și modernizări.

Din cauza condițiilor inumane de muncă și trăi, au murit foarte mulți muncitori. 85 la sută dintre muncitorii din Qatar sunt străini, cei mulți din Nepal, Sri Lanka, India sau Bangladesh.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate