Connect with us

ACTUALITATE

DECIZIE – CNCD amendează Ministerul Educației. Elevii cer bursele înapoi!

Publicat cu

pe

Miercuri, 16 noiembrie a.c., Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancționarea Ministerului Educației cu amendă de 10.000 de lei pentru ordinul de ministru adoptat de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, care a tăiat bursele de ajutor social ale elevilor din mediul rural și ale elevilor de clasa a V-a.

„Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003.

Salutăm decizia CNCD de a se autosesiza în cazul burselor și de a amenda Ministerul Educației. Amintim faptul că asociațiile de elevi au solicitat, atât public cât și sub forma unor plângeri prealabile, noului ministru al educației Ligia Deca să revoce ordinul și să dea înapoi bursele elevilor.

În contextul deciziei Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și a reafirmării caracterului profund discriminatoriu și nelegal al ordinului, solicităm ferm ministrului educației Ligia Deca să nu conteste sancțiunea CNCD, să recunoască public faptul că ordinul a fost nelegal, să nu mai apere greșelile fostului ministru Sorin Cîmpeanu și să revoce ordinul.

Salutăm decizia CNCD și solicităm Ministerului Educației să nu conteste sancțiunea și să revoce ordinul!”, transmit reprezentanții associațiilor de elevi din România.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate