Connect with us

IMPORTANT

COD RUTIER – Are legătură cu reținerea permisului de conducere

Publicat cu

pe

Un proiect de lege care vizează schimbarea Codului Rutier se află în atenția parlamentarilor în aceste zile. Dacă va fi aprobat și va ajunge să fie publicat în Monitorul Oficial atunci șoferii, după reținerea permisului auto, vor putea urmări online traseul acestuia pe la autorități. Este vorba despre o propunere legislativă pentru completarea ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„În acest moment, dacă unui conducător auto i se reţine, de către poliţistul rutier, permisul de conducere şi/sau certificatul de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, dovada înlocuitoare a acestora, titularul trebuie să meargă la mai multe instituţii pentru a vedea unde a ajuns documentul reţinut. De exemplu, dacă i s-a ridicat unul dintre documentele de mai sus într-un alt judeţ sau într-o altă localitate, titularul nu ştie când şi unde să se prezinte pentru a reintra în posesia acestuia. Propunem crearea unui mecanism prin care la ridicare documentelor,
titularul să primească şi un cod cu ajutorul căruia să se autentifice în HUB-ul  gestionat de MAI pentru a vedea exact traseul documentului reţinut. HUB-ul este funcţional şi nu ar implica cheltuieli suplimentare, ba dimpotrivă, ar scuti cetăţenii de mai multe drumuri şi pe angajaţii din subordinea MAI să ofere informaţii care se regăsesc în acest HUB”, arată inițiatorii.

Potrivit proiectului, „în cazul reţinerii de către poliţistul rutier a permisului de conducere şi/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestora, titularul va primi un cod unic cu ajutorul căruia va putea urmări traseul documentelor reţinute”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate