SPORT

COMPETIȚIE – Prima cursă de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans (26-27 mai 1923)

Publicat cu

pe

La 26 mai 1923 s-a desfăşurat pe circuitul de la Le Mans, Franţa, prima cursă auto de anduranţă din lume, potrivit automotivehistory.org. Este cea mai veche astfel de competiţie de anduranţă de pe mapamond, fiind un etalon pentru industria motorsport în ce priveşte rezistenţa autovehiculelor angrenate în intensitatea cursei, conform agerpres.ro

Startul competiţiei a fost luat de 33 de automobile care aveau de parcurs 128 de tururi de circuit pe durata celor 24 de ore. Doar trei autovehicule au reuşit să încheie cursa, la 27 mai 1923, câştigată de echipajul André Lagache şi René Léonard, care conduceau un model produs de Chenard-Walcker Sport, iar locul secund a fost ocupat de echipajul Christian Dauvergne şi Raoul Bachmann cu un autovehicul similar, dar aceştia din urmă au reuşit doar 124 de tururi de circuit.

Lagache şi Léonard au câştigat cursa, parcurgând cei aproximativ 2.209 kilometri, cu viteza medie de 92 km/h, ceea ce reprezenta un ritm de deplasare extraordinar pentru acea perioadă.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version