Connect with us

ACTUALITATE

CONCURS INTERNAȚIONAL DE ISTORIE ȘI GEOGRAFIE – Rezultate remarcabile obținute de elevii maramureșeni

Publicat cu

pe

21 de participanți din Județul Maramureș se află printre cei 30 de câștigători din România ai Concursului internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Fundația Jagiellońska din Republica Polonă, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș.

Acest concurs pe teme de diplomație europeană s-a desfășurat online, la finalul lunii octombrie, în cadrul Proiectului ”Trimarium, Joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”. Proiectul este implementat de Fundația Jagiellońska, în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare din partea Ministerului Polonez al Afacerilor Externe. Consiliul Județean Maramureș s-a implicat în promovarea pe plan local a acestei acțiuni de colaborare interregională, în baza relațiilor de înfrățire ale Județului Maramureș cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă.
La concurs au participat 129 de români pasionați de istorie și geografie, dintre care 68 de participanți sunt elevi de la 10 unități școlare din Județul Maramureș. Acest interes major s-a datorat sprijinului acordat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, iar implicarea profesorilor în pregătirea elevilor a contribuit esențial la reușita tinerilor noștri.
Câștigătorii maramureșeni sunt elevi de la 7 unități școlare: Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare, Școala Gimnazială Remeți și Școala Gimnazială Strâmtura.
Cei mai buni treizeci de participanți din fiecare țară vor fi recompensați cu diplome și premii acordate de organizatori, iar trei câștigători și un coordonator din fiecare țară vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia, în prima parte a lunii decembrie 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate