Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONFLICT – Iranul a lansat 200 de rachete asupra Israelului

Publicat cu

pe

Situația din Orientul Mijlociu este explozivă. Iranul a lansat aseară 200 de rachete împotriva Israelului într-un atac fără precedent.

„La rândul său, armata israeliană afirmase anterior că Iranul a tras în jur de 180 de rachete în direcţia teritoriului său şi că majoritatea au fost interceptate.

La Washington, Departamentul american al Apărării a estimat că Iranul a lansat marţi de două ori mai multe rachete asupra Israelului decât în cursul precedentului său atac din aprilie.

Majoritatea rachetelor au fost interceptate de Israel cu ajutorul unor ţări străine, în special Statele Unite”, scrie Agerpres.

Iranul a anunţat că a efectuat atacul de marţi ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas, Ismail Haniyeh, şi Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Pe 13 aprilie, ca ripostă la un atac sângeros imputat Israelului asupra consulatului iranian la Damasc, Iranul a tras asupra Israelului circa 350 de drone explozive şi rachete, primul atac direct de acest gen, în care a fost rănită o persoană din comunitatea beduină.

foto Reuters

Actualitate

YHP Logo