Connect with us

SPORT

CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE NOU – Început de transparență la CS Minaur?

Publicat cu

pe

Noul Consiliul de Administrație de la CS Minaur și-a intrat deja în pâine și a avut o primă întâlnire cu antrenorii echipelor din cadrul clubului. Odată cu schimbările de la club se pare că suporterii vor avea posibilitatea să afle, în sfârșit, cum se cheltuie banii virați de Consiliul Local și care este situația financiară reală de la CS Minaur.

Primele semne de transparență la CS Minaur le-a dat consilierul local USR Leontin Pop, proaspăt ales în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Minaur.

„La sedinta Consiliului de Administratie a clubului Minaur am dezbatut alaturi de colectivul de tehnicieni situatia actuala si s-a vorbit despre planuri de viitor . A fost o perioada tensionata datorita restantelor financiare ale clubului, dar rectificarile aprobate de Consiliul Local Baia Mare pentru Minaur au reusit sa descreteasca fruntile tuturor. Mai avem inca de muncit pana vom vedea si zambetele pentru ca banii au nevoie de timp pana vor alimenta conturile sportivilor.
Am ramas impresionat sa constat taria de caracter si darzenia cu care rezista sportivii si antrenorii clubului incapatinandu-se sa lupte pentru faima orasului , desi sunt neplatiti din iunie !
Pentru a exista o prudenta financiara , am prezentat si situatia platilor restante datorate de primarie la data lunii noiembrie 2021 , astfel solduri la finele perioadei : 34.075.037 lei , din care arierate in valoare de 11.869.177 lei !
Deci, gasirea de sponsori este vitala pentru a completa veniturile si a avea un cash-flow sanatos. Ca si marime a bugetului propus , daca ne comparam cu alte echipe in raport cu punctele obtinute in clasament ne situam pe locul sase la nivel national.
Ordinea de zi a avut in prim plan avizarea de catre CA a proiectului de buget pentru anul 2022, document care va trebui sa fie prezentat in Consiliul Local pentru aprobare.
Avand in vedere obiectivele de performanta vizate –clasarea in primele cinci locuri atat la baieti cat si la fete si o posibila promovare a echipei de fotbal, suma solicitata va fi de 20 milioane de lei chiar daca datorita coeficientului de inflatie pot fi pierderi de pana la 20% .
Am analizat in CA , toate executiile bugetare, situatia restantelor si arieratelor ( au fost deja trimise tuturor consilierilor locali in timpul sedintei de CA Minaur din data de 13.12.2021 ), organigramele clubului la toate nivelurile sportive si administrative si informatii despre contractele jucatorilor.
Am cazut de comun acord ca pe pagina de web a clubului sa fie publicate :
– bugetul anului 2021- situatia financiara
– executia bugetara – conturile de executie lunare
– situatia drepturilor salariale – lunar
– bilanturile semestriale
In final am votat in unanimitate o hotarare prin care propunem Consiliului Local sa solicite un audit extern la Minaur.
In relatiile cu mass- media ne propunem organizarea unei conferinte de presa lunare”, a scris Leontin Pop, pe pagina lui oficială de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate