Connect with us

TEHNOLOGIE

CONSTATARE – YouTube, principalul canal de știri false

Publicat cu

pe

„YouTube este un canal major de dezinformare online și dezinformare la nivel mondial și nu face suficient pentru a combate răspândirea falsurilor pe platforma sa, potrivit unei coaliții globale de organizații de verificare a faptelor”, scrie The Guardian.

„YouTube permite platformei sale să fie armată de actori fără scrupule pentru a-i manipula și exploata pe alții și pentru a se organiza și strânge fonduri. Măsurile actuale se dovedesc insuficiente”, se afirmă în scrisoarea către directorul executiv al YouTube, Susan Wojcicki, care descrie YouTube drept o „conductă majoră” pentru minciuni.

Scrisoarea îndeamnă YouTube, care este deținut de Google, să facă patru modificări în operațiunile sale: un angajament de a finanța cercetări independente în campaniile de dezinformare pe platformă; Furnizarea de link-uri către respingeri în cadrul videoclipurilor care distribuie dezinformare și dezinformare; oprirea algoritmilor săi de la promovarea recidivelor; și de a face mai mult pentru a aborda falsurile din videoclipurile care nu sunt în limba engleză.

„Sperăm că veți lua în considerare implementarea acestor idei pentru binele public și pentru a face din YouTube o platformă care face tot posibilul pentru a preveni ca dezinformarea și dezinformarea să fie armate împotriva utilizatorilor săi și a societății în general”, se arată în scrisoare.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate