Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONTRABANDĂ – Peste 4.000 de pachete de țigări confiscate în Valea Vișeului

Publicat cu

pe

În data de 26 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Valea Vișeului, două persoane care nu își justificau prezența în zonă. Pornind în urmărirea lor, polițiștii de frontieră au descoperit, în curtea unui imobil mai multe colete ambalate în folie neagră, specifice coletelor cu țigări. Ulterior, colegii noștri au solicitat Judecătoriei Vișeu de Sus emiterea unui mandat de percheziție domiciliară la imobilul respectiv. În cadrul percheziției, din curtea imobilului ce aparține unui localnic în vârstă de 42 de ani au fost ridicate patru colete cu țigări provenite din activități de contrabandă.

La sediul instituției, în urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 2.000 pachete țigări, de proveniență Belarus, în valoare de 23.400 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, tot la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului au continuat acţiunile pentru combaterea activităților ilicite cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control în trafic, în localitatea Strâmtura, un autoturism pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii de România. Mașina era condusă de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Maramureș. Polițiștii de frontieră au condus mașina la sediul sectorului. La controlul amănunțit asupra mijlocului de transport au fost descoperite, în locuri special amenajate sub bancheta din spate și sub portbagajul autoturismului 2.380 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară, în valoare de 27.846 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Mai mult, la verificări, polițiștii de frontieră au constatat că plăcuțele de înmatriculare aplicate pe mașină au fost eliberate, de fapt, pentru un alt autoturism.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate