Connect with us

ACTUALITATE

CONTROALE – Noi sancțiuni aplicate de inspectorii ITM Maramureș

Publicat cu

pe

În cursul anului 2020 Inspecția Muncii a desfășurat o acțiune de control în care a fost verificat modul de respectare a cerințelor minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși unui potențial risc datorat atmosferelor explozive în silozurile de cereale, fabricile de produse de brutărie, nutrețuri pentru hrana animalelor, băuturi alcoolice, mobilă și stațiile de distribuție a carburanților.

Începând cu primul trimestru al anului 2022 această acțiune a fost reluată și datorită unor evenimente deosebite de grave produse pe parcursul anilor 2020 și 2021 acțiunea de control a fost extisă și asupra unităților de îngrijire spitalicească din județul Maramureș.

„În acest sens, în primul trimestru al anului au fost realizate sesiuni de informare a agenților economici privind tematica de control, iar în trimestrele II și III au fost efectuate acțiunile de control . Începând cu luna octombrie a acestui an s-a derulat etapa verificării măsurilor dispuse prin acțiunea de control.
Supuse controlului în cadrul acestei acțiuni au fost 11 agenți economici, fiind depistate 12 deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate. Dintre deficiențele constatate amintim: lipsa reevaluării riscurilor generate de atmosfere potențial explozive, nu s-a asigurat accesul lucrătorilor la fișele cu datele de securitate pentru oxigenul medical, nu s-a asigurat dotarea cu detectoare de oxigen în încăperile unde este posibilă acumularea acestuia, etc.
Au fost aplicate și 12 sancțiuni contravenționale, respectiv 10 avertismente și 2 amenzi în sumă totală de 15.000 lei”, imformează reprezentanții ITM Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate