Connect with us

ACTUALITATE

CONTROALE SILVICE ÎN MARAMUREȘ – Amenzi în valoare de 150.000 lei și 500 mc lemn confiscat

Publicat cu

pe

În perioada 13 – 17 decembrie a.c., Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, a desfășurat acțiuni, în județul Maramureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național.

Au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 153.500 de lei și au fost confiscați aproximativ 490 de metri cubi de material lemnos.

Polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sprijiniți de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Alba, au verificat 23 de agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 153.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și a altor acte normative.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a aproximativ 490 de mc de material lemnos, în valoare totală de 124.340 de lei.

La acțiuni, au participat specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere Focșani, Ploiești, Brașov, Timișoara și Suceava.

Pe parcursul acțiunilor, polițiștii au verificat respectarea dispozițiilor legale pe linia autorizării și exploatării masei lemnoase, precum și a achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate