Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

COROIENI – Comunitatea de romi din cartier Ponorâta, în atenția autorităților județene

Publicat cu

pe

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Coroieni, a organizat o întâlnire cu comunitatea de romi din cartierul Ponorâta, comuna Coroieni.
La întâlnire au participat: Cristina Moldovan – inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Liana Lazăr – directorul unităţii şcolare, Petky Iuliu – inspectorul şcolar pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Maramureş şi Ropan Gavril – primarul comunei Coroieni.
Scopul întâlnirii a fost de a monitoriza frecvenţa şcolară a elevilor romi şi de a identifica problemele cu care aceştia se confruntă. S-au purtat discuţii cu părinţii vizavi de importanţa frecventării cursurilor şcolare a elevilor.
Inspectorul din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş a purtat discuţii cu elevii claselor gimnaziale, în special cu elevii din clasele a VIII-a care au fost informaţi în legătură cu posibilitatea accesării locurilor alocate în învăţământul liceal de Ministerul Educaţiei în fiecare an şcolar– una dintre condiţiile obligatorii fiind ca elevii să participe la examenul de Evaluare Naţională.
Pentru anul şcolar 2023-2024, la Şcoala Gimnazială Coroieni sunt înscrişi un număr de 460 elevi din care 373 sunt de etnie romă. La şcoala din cartier Ponorâta există un număr de 124 preşcolari şi 209 elevi care aparţin ciclului primar, iar la şcoala Coroieni un număr de 40 elevi care aparţin claselor gimnaziale – din care 4 sunt în clasa a VIII-a.
În urma întâlnirii, Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş a solicitat instituţiilor abilitate derularea programului “a doua şansă” pentru tinerii şi adulţii care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial, ca urmare a solicitărilor primite din partea persoanelor rome din cartier Ponorâta.

Actualitate

YHP Logo