IMPORTANT

CORUPȚIE – Șefele Casei de Asigurări Maramureș se revoltau când primeau atenții modeste

Publicat cu

pe

Directoarea generală a Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureș, Carmen Prodan, și o altă șefă din instituție au fost puse sub acuzare de DNA, la începutul acestui an, pentru luare de mită. Datele din dosar, consultate de HotNews, arată că mita oferită de furnizorii de servicii medicale din Maramureș șefelor CJAS devenise în ultimii ani atât de frecventă, încât acestea ajunseseră să-i blameze pe cei care „uitau” să treacă pe la ele.

20 de cutii cu bijuterii, 38 de parfumuri, sigilate și așezate în pungi de cadou, au găsit polițiștii la perchezițiile efectuate numai la directoarea Stretea. Însă pe lângă acestea au fost găsiți și bani dar și multe alte buni: genți, ceasuri, produse cosmetice, produse alimentare sau băuturi alcoolice.

Cele două șefe ale CJAS Maramureș primeau orice li se oferea. Totuși, ultimele înregistrări le surprind pe cele două în timp ce își exprimă nemulțumirea că s-au săturat să li se ofere cârnați, așteptând cadouri „la nivelul valorii”.

La începutul acestui an, DNA a anunțat punerea sub acuzare de luare de mită a directoarea generală a CJAS Maramureș, Carmen Prodan, și a altei șefe importante din instituție – Camelia Stretea, directoarea executivă a Direcției Relații Contractuale.

Cele două au fost plasate sub control judiciar, li s-a interzis să-Și mai exercite funcțiile.

Mai multe amănunte, pe HotNews.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version