Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

COVID19 – Cel puţin 1,4 milioane de vieţi salvate în Europa de vaccinarea anticovid

Publicat cu

pe

Vaccinurile împotriva COVID-19 au contribuit la salvarea a cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa, conform declarațiilor lui Hans Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acesta a avertizat că virusul va persista și a subliniat importanța continuării eforturilor de vaccinare și îngrijire a sănătății în fața amenințărilor viitoare.

În cadrul unei conferințe de presă, Hans Kluge a menționat că aproximativ 1,4 milioane de persoane din regiunea OMS Europa au beneficiat de protecție împotriva COVID-19 datorită deciziei lor de a se vaccina. Totodată, el a evidențiat că primul rapel a contribuit la salvarea a 700.000 de vieți.

OMS a raportat că, până la 19 decembrie 2023, regiunea OMS Europa a înregistrat peste 277,7 milioane de cazuri de COVID-19 și 2,2 milioane de decese. În contextul acestei realități, Hans Kluge a subliniat importanța menținerii măsurilor de protecție, mai ales în timpul iernii, pentru a asigura siguranța celor mai vulnerabili.

Avertizând asupra necesității investițiilor în sănătate, Kluge a subliniat riscul nepregătirii pentru evenimente excepționale, precum apariția unei noi variante a COVID-19 sau a unui agent patogen necunoscut. El a evidențiat, de asemenea, importanța susținerii personalului medical și eliminării penuriei de medicamente de bază prin eforturi financiare adecvate.

Cu îngrijorare, Hans Kluge a atras atenția asupra faptului că sănătatea este în pericol să fie neglijată în agenda politică și că este esențial să se rezolve problemele cu care se confruntă personalul din domeniul sănătății și îngrijirii medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate