Connect with us

SANATATE

CREȘTE NUMĂRUL ELEVILOR INFECTAȚI – Ce se întâmplă cu școlile în următoarele două săptămâni

Publicat cu

pe

Elevi din 108 școli din România învață de astăzi online, din cauza tulpinei Omicron, care este extrem de contagioasă. Se estimează că în ultima săptămână s-au infectat peste 27.000 de copii.

Cu toate acestea, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat aseară, la Digi24, că școlile vor rămâne în continuare deschise, în condițiile impuse de Ministerul Sănătății.

„Va trebui să înțelegem că următoarele două săptămâni, dincolo de subiectul școlii, vor fi săptămâni grele pentru toată lumea. Regula se va păstra: atunci când un județ va depăși 75 la sută (grad de ocupare în spitale) joi, următoarea săptămână va fi în online”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că Franţa de două săptămâni nu mai suspendă cursurile la confirmarea a trei cazuri într-o şcoală, ci elevii bolnavi sunt izolaţi.

„Aş vrea să vă reamintesc un singur lucru. Uitaţi-vă la state precum Franţa, care a funcţionat luni de zile cu regula la trei cazuri apărute într-o clasă se suspendă prezenţa fizică în acea clasă. De două săptămâni a renunţat la această regulă. E vorba de o ţară care are 400.000 de infectări zilnic. În Franţa, dacă apar cinci, şase, şapte, opt, zece cazuri de copii infectaţi, acei copii infectaţi rămân izolaţi şi şcoala merge mai departe”, a declarat ministrul Educaţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate