Connect with us

ADMINISTRATIE

CRIZA GUNOIULUI – SGA Maramureș a amendat cu 40.000 lei Primăria Baia Mare

Publicat cu

pe

După amenda de 50.000 de lei dată de Garda de Mediu Maramureș, Primăria Baia Mare a mai încasat o amendă, de 40.000 de lei, pentru depozitul ilegal de deșeuri pe care l-a amenajat pe malul Săsarului. 

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș s-au autosesizat ca urmare a unor informații apărute în mass-media, privind existența unui depozit ilegal de deșeuri pe malul stâng al râului Săsar. În data de 22 decembrie 2021, aceștia s-au deplasat la fața locului.

„Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că Primăria Baia Mare a depozitat ilegal deșeurile pe un teren propriu. Autoritatea locală solicitase și obținuse de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Maramureș un Aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea unui Centru de gestionare a deșeurilor, însă nu a realizat lucrările necesare. Primăria nu avea dreptul să depoziteze deșeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepționarea acestora și obținerea Autorizației de gospodărire a apelor.
Prin urmare, Primăria Baia Mare a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei și cu avertisment, conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, inspectorii instituției noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deșeuri.
Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră.
Reluăm apelul pentru protejarea resurselor de apă și a mediului înconjurător, adresat autorităților publice, agenților economici și populației. Responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi”, precizează reprezentanții SGA Maramureș, prin intermediul unui comunicat remis presei.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate