ACTUALITATE

CRIZĂ – Hezbollah confirmă moartea liderului Hassan Nasrallah

Publicat cu

pe

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a transmis sâmbătă un mesaj de susținere pentru Hezbollah, fără a confirma sau infirma moartea liderului grupării teroriste libaneze. Mesajul său a venit la câteva ore după ce armata israeliană (IDF) a anunțat oficial că l-a ucis pe Hassan Nasrallah în urma bombardamentului de vineri.

Khamenei a declarat că Israelul este „prea mic pentru a aduce daune semnificative” Hezbollah și că viitorul regiunii „va fi decis de forțele de rezistență, conduse de un Hezbollah victorios.” El a subliniat că este datoria tuturor musulmanilor să fie solidari cu poporul libanez și cu Hezbollah și să îi sprijine cu resurse în lupta împotriva „regimului uzurpator, crud și malefic din Israel,” conform declarației sale scrise.

Potrivit Reuters, liderul iranian a fost mutat într-o locație securizată din cauza temerilor legate de un posibil atac israelian.

Hezbollah nu a comentat încă cu privire la moartea lui Nasrallah, iar Khamenei nu a făcut nicio mențiune despre un eventual răspuns militar al Iranului.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version