TEHNOLOGIE

CRYPTO – Piața criptomonedelor a pierdut 170 de miliarde de dolari

Publicat cu

pe

Criptomonedele au înregistrat o scădere semnificativă, pe măsură ce investitorii s-au concentrat pe plățile de aproape 9 miliarde de dolari către utilizatorii platformei de tranzacționare a Bitcoin prăbușite, Mt. Gox, relatează CNBC.

Conform datelor CoinGecko, prețul bitcoin a scăzut cu 3% în ultimele 24 de ore, ajungând la 55.591,58 USD pe unitate. Anterior, bitcoin a atins un minim de 54.500,53 USD, marcând prima dată când s-a tranzacționat sub nivelul de 55.000 USD de la 27 februarie, conform News.ro.

În același timp, criptomoneda Ether a scăzut cu aproximativ 5%, la 2.972,82 USD pe unitate. În decurs de 24 de ore, întreaga piață a criptomonedelor a pierdut peste 170 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră combinată, potrivit CoinGecko. Vineri, administratorul pentru faliment al Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, a anunțat că a început să efectueze rambursări în bitcoin și bitcoin cash către unii creditori prin intermediul unor platforme cripto desemnate. Kobayashi nu a specificat suma transferată către aceste platforme, menționând că fondurile rămase vor fi returnate creditorilor odată ce vor fi îndeplinite anumite condiții, inclusiv confirmarea validității conturilor și finalizarea discuțiilor dintre mandatar și platformele cripto desemnate.

El a adăugat că se lucrează în continuare pentru a asigura siguranța rambursărilor, îndemnând creditorii eligibili să aibă răbdare.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version