Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CU EMOȚII – Știința Explorări, prima victorie din campionat

Publicat cu

pe

Succesul a venit la capătul unui joc epuizant, care a respectat tradiția duelurilor pe muchie de cuțit dintre Baia Mare și Dej. Partida din etapa a cincea a Diviziei A1 a fost presărată cu multe răsturnări de scor, omul meciului fiind Mihai Tarța. Acesta a realizat 34 de puncte, performanță care nu a mai fost atinsă de vreun jucător de la echipa noastră în ultimii ani.

Știința Explorări Baia Mare – Unirea Dej 3-1 (26, -20, 29, 21)

Explorări: Taboada 8p (2 blocaje, 3 ași), Silvășan-Pașca 9p (3 blocaje), S. Dragomir 8p (2 blocaje), Tarța 34p (2 ași), Moreira 14p (3 blocaje), Klochko 10p, Crișan (libero). Au mai jucat: Catrina și Cheagă 5p (2 blocaje). Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Unirea: Holota, Curuia-Pop 9p, Micu 14p (2 blocaje), Bratu 4p (2 blocaje), A. Grigoraș 22p (2 blocaje, un as), Suson 26p (4 blocaje, 3 ași), Urian (libero). Au mai jucat: Balai 4p (un blocaj), Ana și S. Grigoraș. Antrenori: Ovidiu Tămaș și Silviu Suson.

Au arbitrat: Ionuț Buciu (Zalău) și Bogdan Bărdășan (Târgu Mureș). Observator FRV: Ion Bârsan (Iași).

Marius Botea (antrenor princ. Știința Explorări): „Am obținut trei puncte cu emoții foarte mari. Mă așteptam să fie un meci greu. Deși am pierdut primele patru etape împotriva unor echipe foarte bune, am jucat bine cu Dinamo, SCM Zalău și Arcada Galați și știam că va veni și un meci în care vom evolua puțin mai slab. Unirea Dej a jucat dezinvolt și chiar dacă, exceptând setul 4, am condus în debutul fiecărui set, a reușit de fiecare dată să revină în joc. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi și îi felicit pe jucători pentru acest succes”.

Ovidiu Tămaș (antrenor princ. Unirea Dej): „Am avut în față o echipă foarte frumoasă și, din păcate, suntem prea cruzi, pentru a câștiga un asemenea meci în deplasare. Am avut în teren tineri de 17, 18 și 20 de ani și sper ca ei să crească în joc în continuare. Evoluția sportivilor mei trebuie apreciată, pentru că ne-am bătut până la ultima minge”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate