SPORT

CU STÂNGUL – Debut cu înfrângere în Liga 2 pentru fotbaliștii de la CS Minaur

Publicat cu

pe

CS Minaur a pierdut la scor de neprezentare primul meci jucat în ediția 2022-2023 a Ligii 2, în deplasare, cu Unirea Slobozia. Băimărenii n-au putut emite nicio pretenție în fața unei echipe pragmatice, care s-a impus fără emoții.

Debutul meciului nu anticipa ceea ce avea să se întâmple. CS Minaur a jucat frumos în primul sfert de oră și a avut inițiativa, dar totul s-a concretizat doar cu un șut trimis pe mijlocul porții de Viorel Chinde, de la 18 metri.  La prima acțiune de atac a gazdelor, în min. 16, flancul stang al apărăii băimărene a cedat. Silaghi a centrat din apropierea liniei de fund și Ciprian Rus a marcat, cu capul din interiorul careului de 6 metri, fază la care portarul Alexandru Costache a fost surprins mult prea ușor (1-0). După o mare gafă a lui Gabriel Oiță, în min. 19, Afalna scapă singur cu Costache, dar mai întâi portarul băimărean și mai apoi Marius Potcoavă evită golul. Unirea își mărește avantajul, în min. 24. Afalna îl dribleză ușor pe același Oiță și îl învinge pe Costache, cu un șut pe jos la colțul lung, de la 12 metri (2-0). Potcoavă mai respinge încă o dată minge de pe linia porții, în 44, la șutul expediat de același Afalna. Băimărenii au avut șansa de a reduce din  handicap în min. 45, când au primit un penalty după ce portarul M. Contra a căzut peste Mircea Donca, fază petrecut puțin în afara careului. M. Contra a apărat însă șutul expediat lângă bară de Ciprian Stanciu.

Antrenorul Ciprian Danciu a făcut la pauză trei schimbări, dar fără efect în jocul echipe. Tot gazdele sunt cele care au înscris. Ionuț Coadă a stabilit, în min. 71, scorul final cu un șut puternic de la 18 metri, mingea lovind bara transversală înainte de a intra în poartă (3-0).

Unirea Slobozia – CS Minaur Baia Mare 3-0 (2-0). Au marcat C. Rus (16), Afalna (24) și Coadă (71).

Unirea Slobozia: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C. Toma (cpt.) – Ekollo (Golda 77′), Coadă – Boțogan (Dorobanțu 77′), Afalna (M. Ciobanu 86′), R. Silaghi (Bolohan 58′) – C. Rus (Prejmerean 58′). Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Tib. Serediuc, Mih. Lemnaru, Gab. Lazăr. Antrenor: Constantin Enache

Minaur Baia Mare: Al. Costache – Oiță (Chitaș 46′), Mondragon, Muacir (Bakare 46′), Potcoavă (C. Alexe 77′) – C. Stanciu (cpt.)(R. Stănescu 60′), Chinde – Gneba, Neacșu, Donca – Rotar (R. Lazăr 46′). Rezerve neutilizate: Băilă – Al. Stoian, D. Matei, Văsălie. Antrenor: Ciprian Danciu

Arbitru: Vlad Baban (Iaşi). Asistenți: Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Daniel Vlase (Galaţi). Rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Observator de joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

În etapa următoare, CS Minaur va întâlni, tot în deplasare, pe FC Brașov.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version