Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Cum amenajezi locuința, în funcție de stilul ales?

Publicat cu

pe

Stilul în care alegi iți amenajezi locuință reflecta cu intensitate personalitatea ta sau stilul de viață al familiei. Ținând cont de diversitatea lor, uneori este greu iei decizia cea mai buna, pentru finisajele, mobilierul și elementele alese creeze un tot unitar. Fiecare stil în parte, este dat de cromatica folosita, armonia cu care se îmbină texturile și maniera de amenajare, care poate fie una simpla, definita de linii drepte, sau sofisticata, cu finisaje detaliate și decorațiuni interioare în nuanțe puternice. Poți alege un singur stil de amenajare pentru întreagă locuință, sau poți folosi mai multe mixuri intre tendințele tale preferate.

Stilurile de amenajare reprezintă întreg design-ul interior, care este o știință a decorării. Pentru un efect estetic cât mai plăcut, specialiștii au jonglat, de-a lungul timpului, cu mai multe tipuri de materiale și texturi, pentru crearea unui ambient cât mai potrivit, în funcție de tipul de locuință sau modul în care sunt utilizate încăperile. Astăzi, poți alege intre mai multe stiluri și combinații cromatice, pentru a obține un decor întocmai gusturilor tale. Principalele stiluri de amenajare sunt: modern, industrial, clasic și vintage. Ele pot primi note luxuriante, contemporane și minimaliste, tendințe scandinave sau specifice anumitor zone.

Amenajarea unei case moderne

Daca vrei amenajezi modern locuință, în primul rand, trebuie cunoști diferență dintre stilul modern și cel contemporan. În orice caz, acestea doua nu trebuie confundate, fiecare fiind caracterizate de elemente și forme diferite. Într-o amenajare contemporana se găsesc forme laconice, în geometrii foarte simple. În acest caz, accentul cade mai mult pe accesorii care atrag privirile prin textura și culoarea lor, forma sau dimensiunea. Stilul modern este compus numai din linii drepte și forme foarte simple, puține decorațiuni și suprafețe plane. Spațiul fi aerisit, culorile unele neutre iar țesăturile își vor face rar apariția. Așadar, pardoseala trebuie aleasa încât completeze decorul, în culori cât mai simple, precum parchetul din lemn închis la culoare, gri sau cireș. Constrastul este dat de mobilier și finisaje, fară se puna mult accent pe detalii.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate