Connect with us

IDEI DECO

Cum să creezi o cameră de zi pe care să o adori

Publicat cu

pe

O! Bucuria mutatului într-o nouă casă. Posibilitățile! Află cum un cuplu care s-a mutat recent într-o nouă casă s-a folosit de surse de inspirație, vopsea și un pic de transpirație pentru a transforma pereții goi-goluți într-o cameră de zi de poveste. Cireașa de pe tort: este mult mai ușor decât ai crede. Dacă te-ai mutat într-o casă nouă – sau pur și simplu vrei această senzație – le poți urma exemplul. Pas după pas, îți arătăm cum!

1: Puterea unui strat de vopsea

Adaugă culoarea potrivită și creează o cameră care nu a mai existat. Simplu, dar atât de puternic. Dar pe ce culoare să mergi? O idee bună este să te gândești la senzația pe care o dorești pentru încăperea ta. Și reflectă un pic și la următoarele: Pe care dintre obiectele de mobilier pe care le ai deja le poți folosi? Cum pătrunde (și se deplasează) lumina în încăpere în timpul unei zile? Lasă acești factori să te ghideze în alegerea culorilor. Acest cuplu și-a dorit o senzație de confort teluric. A combinat obiecte de mobilier și accesorii în tonuri închise și din fibre naturale, iar alegerea lor a fost această nuanță caldă de maro (cu un finisaj catifelat bogat).

2: Ghidează-ți lumina (și pașii)

Cameră de zi cu schemă cromatică în culorile pământului, cu decorațiuni, corpuri de depozitare, fotolii BUSKBO, o canapea, măsuțe de cafea și o plantă.

Lumina este cheia în orice încăpere – mai ales acel tip pe care nu îl poți opri și porni de la un buton. Aceste perdele diafane oferă controlul asupra priveliștii, un filtru estetic pentru lumina soarelui și metri de stil. (Cum să obții acel aspect creponat imbatabil pentru perdelele din in? Spală, usucă la mașină și agață. Foarte simplu!)

Cum pătrunde (și se deplasează) lumina în încăpere în timpul unei zile? Pe care dintre obiectele de mobilier pe care le ai deja le poți folosi? Lasă acești factori să te ghideze în alegerea culorilor.

3: Planifică-ți mișcările

Într-un spațiu care gravitează în jurul relaxării și al timpului petrecut cu familia, este greu să supraestimăm valoarea unei canapele de calitate. Și dacă tot va fi centrul atenției, de ce să nu o amplasezi chiar în mijlocul încăperii? Odată ce această piesă de rezistență a ajuns la locul ei, este timpul pentru o altă parte importantă a încăperii: Covoarele! Încearcă să le așezi nu doar sub canapea, ci în funcție de cum se vor deplasa oamenii prin încăpere (și unde intenționezi să îți cufunzi picioarele goale în diminețile reci). Materialele naturale, cum ar fi iuta, vin cu un plus – pe lângă faptul că sunt regenerabile și o alegere înțeleaptă în general – acela că interacționează cu lumina în moduri mereu surprinzătoare, care fură privirea.

4: Iluminat, textile, plante

Acum pentru finețuri. Lucrurile care nu atrag neapărat atenția tuturor, ci acționează ca un liant care nu permite stilului să se destrame. Folosește-te de perne ca un ecou al schemei cromatice. Veioza de lectură adaugă funcționalitate, iar culoarea și silueta zveltă sunt accente subtile. Pentru a consolida și a completa tematica apropiată de natură, cuplul nostru a adăugat și o plantă înaltă.

5: Fă loc pentru toate

E timpul pentru ca tot și toate să se integreze în conceptul general, adică scaune pentru oameni, spațiu de depozitare pentru lucruri. Aici, corpurile au un cuvânt greu de spus, chiar dacă se aliniază discret de-a lungul peretelui. Între timp, scaunele și măsuțele de cafea formează un arhipelag îmbietor în încăpere. Folosind mobilier zvelt, cu picioare subțiri, pardoseala din lemn și lumină vie își păstrează vizibilitatea. Chiar și cu mai multe obiecte la un loc, senzația naturală și aerisită a încăperii este păstrată intactă.

6: Pregătită și gata de viață

Câteva mișcări de încălzire înainte! Umplerea corpurilor și tușele finale: jocuri de societate, cărți și lucrări de artă (dar și lucrurile pe care trebuie să le expui la vedere atunci când te vizitează familia). Unde e locul fiecăruia – pe polițele de sus pentru ca toată lumea să le vadă, în spatele sticlei sau în siguranță în spatele ușilor solide – depinde, evident, doar de tine.

Materiale care dau starea de spirit

Obiectele realizate din materiale naturale au o capacitate remarcabilă de a completa și potența mediul înconjurător, oriunde le-ai așeza. Pe lângă faptul că aduc stil și frumusețe, multe dintre produsele noastre sunt fabricate din materiale regenerabile, cum ar fi iarbă de mare, ratan și iută.

O parte a unei încăperi într-o schemă cromatică telurică: Coșuri SNIDAD din ratan cu textile, taburete împletite și covoare din materiale naturale.

Etalează stilul, depozitează bunurile

Într-o cameră de zi, sunt multe lucrurile care concurează pentru atenție. Atunci când tu decizi cum să-ți expui obiectele – de la piesele de rezistență de pe polițele de sus până la accentele elegante de lângă ele sau la moștenirile de familie din spatele vitrinei – totul pare să se potrivească la fix.

Nu în ultimul rând, ca spațiu suplimentar pentru lucrurile care ar fi mai bine să nu fie la vedere.

Sursa: ikea com

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate