Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CUPA ROMÂNIEI (TRAGERE LA SORȚI) – CS Minaur în grupă cu Universitatea Craiova și alte trei echipe din Liga 1

Publicat cu

pe

Azi a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal tragerea la sorți a grupelor Cupei României, ediția 2022-2023.

CS Minaur va juca în Grupa D, alături de Universitatea Craiova, FC Argeș, Chindia Târgoviște, AFC Hermannstadt și CS Ocna Mureș (Liga 3).

Grupa A: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, ”FC U” Craiova, Petrolul, Dinamo, Unirea Slobozia
Grupa B: FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA Arad, SC Oțelul Galați, Gloria Buzău
Grupa C: CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj, CSC Dumbrăvița, CSM Alexandria
Primele meciuri din faza grupelor Cupei României au loc în data de 19 octombrie 2022.

Înainte de tragerea la sorți, cele 24 de echipe au fost împărțite în 3 urne valorice, care au fost repartizate în 4 grupe de câte 6 echipe. Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3.

În urna valorică 1 au fost distribuite echipele care au participat în play-off-ul sezonului anterior și echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out-ul sezonului anterior (de Liga 1): CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, FC Argeș, Sepsi OSK, FC Botoșani.

În urna valorică 2 au fost distribuite echipele din sezonul actual de Liga 1 calificate din faza play-off-ului. În situația în care sunt echipe din Liga 1 eliminate în play-off, locul acestora va fi luat de un număr corespunzător de echipe calificate din play-off, în funcție de locul în clasament ocupat în sezonul precedent: Rapid, FCU Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, U Cluj, Petrolul, FC Hermannstadt.

În urna valorică 3 s-au aflat restul de 8 echipe calificate din fazele anterioare: Dinamo, Unirea Slobozia, CSC Dumbrăvița, Gloria Buzău, CS Minaur Baia Mare, Oțelul Galați, CS Ocna Mureș, CSM Alexandria.

Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală
Echipele câștigătoare de grupă vor juca meciurile pe teren propriu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo