Connect with us

ACTUALITATE

DE VÂNZARE – Sat maramureșean strămutat la poale de Carpați

Publicat cu

pe

Cinci construcții tradiționale maramureșene, strămutate la poalele sudice ale Carpaților Meridionali, în Oltenia, pentru a fi recondiționate și integrate în circuitul turistic, sunt scoase la vânzare.

Micuțul sat maramureșean din Oltenia, unic în România, ca intenție și execuție, se află la poalele masivului Cozia, în Berislăvești, Vâlcea, fiind cunoscut sub numele de Satul Albastru sau Satul Albastru și Origini. A fost scos la vânzare prin Romania Sotheby’s International Realty pentru 1,4 milioane de euro.
Este denumit sat întrucât aici au fost mutate din nordul țării, salvate de la pieire și aduse pe meleagurile Vâlcii patru vechi case tradiționale și un hambar, șură care a devenit han pentru turiști. Mai corect spus „Albastru și Origini” este „satul din sat”.
Un amplu proces a implicat demontarea clădirilor bucată cu bucată și reconstituirea în noul lor cămin din Vâlcea. Toate clădirile au peste 150 de ani vechime și dincolo de stilul lor eclectic tradițional – contemporan, șochează atât prin arhitectura nespecifică locului, prin designul de interior care îmbină vechile țesături românești autentice cu antichități franțuzești și piese de mobilier sau decorațiuni realizate de meșteri locali, cât și prin confortul sporit pe care-l oferă.

mai multe amănunte pe adevărul.ro

foto spynews.ro

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate