Connect with us

IDEI DECO

DECOR DIN LEMN: Cum să iți decorezi locuință cu elemente din lemn pentru un design de interior aparte

Publicat cu

pe

Știai elementele decorative din lemn sunt la mare căutare? Afla care sunt avantajele folosirii lemnului în designul interior și cum poți iți decorezi locuință după ultimele trenduri! Decorarea locuinței poate părea o misiune destul de dificila pentru unele persoane.

Daca acesta este și cazul tău, nu trebuie iți faci griji. Poți afla din acest articol cum poți realiza acest lucru folosind elemente ornamentale dintr-un material natural: lemnul. Este cunoscut faptul acesta a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în amenajarea casei, existând și multe obiecte de mobila care îl conțin.

Lemnul nu își pierde niciodată locul de cinste pe care îl ocupa în accesorizarea locuințelor. Are o frumusețe aparte, de care fiecare persoana ar trebui beneficieze pentru a schimba într-un mod cât mai pozitiv aspectul general din jurul tău. Fară doar și poate, exista multe produse confecționate din acest material care te pot ajuta îmbunătățești estetica spațiului tău. Afla avantajele lor și ideile de decorare din acest articol pentru un plus de inspirație.

De ce folosești ornamente din lemn Decorarea locuinței cu elemente din lemn este o idee perfecta pentru cei care iubesc natura și vor facă tranziția de la exterior la interior și se simță relaxați în propria locuință.

Decorurile din lemn sunt ușor de găsit și extrem de ușor de întreținut. Deloc pretențioase, acestea se integrează foarte repede în ambientul camerei și nu necesita o atenție speciala. Desigur, dincolo de aspectul definit de simplitate, amenajarea cu piese din acest material se poate transforma și într-o provocare finalizata cu un aspect de bun gust și eleganta.

Lemnul este un material versatil, care se poate adapta la mai multe tipuri de design.

Avantaje ale folosirii decorațiunilor din lemn și a acestui material în general pentru designul interior

Pe lângă efectele sale liniștitoare asupra simțurilor, lemnul este unul dintre singurele materiale care pot fi finisate în așa fel încât arate marmura lucioasa sau în aproape orice fel pe care ți-l poți imagina.

Exista o mulțime de tehnici pentru texturizarea, netezirea și colorarea lemnului pentru a-i oferi aspectul dorit. Lașat în starea naturala, el poate fi folosit foarte bine în cazul modelelor unice de mobilier, care își prezinta caracteristicile într-un mod absolut autentic.

Lemnul prezinta multe avantaje când vine vorba de folosirea lui în amenajări. Cu toate acestea, 5 dintre ele ies în evidenta.

Adaugă textura spațiului

Lemnul cu aspect rustic este extrem de popular. Texturile și imperfecțiunile mai dure sunt o modalitate excelența de a oferi camerei tale un aspect unic, autentic. Stejarul decorativ, cu designul sau de suprafață natural plin de noduri și semne, face și cele mai noi piese de mobilier para vechi, dar perfect întreținute.

Poate fi vopsit fară probleme

Daca pardoselile tale sunt într-o stare buna, vopsirea lor este o modalitate accesibila și relativ ușoară de a creea un decor chic, în stil industrial. Utilizarea unei nuanțe ușoare de lemn în interior contura sentimentul de spati și lumin.

Și piesele de mobila pot fi modificate în același fel, pentru un plus de prospețime a culorilor. Astfel, nu trebui ai aceeași nuanță la respectivul obiect tot timpul, ci o poți schimba pentru a se potrivi cât mai bine din punct de vedere estetic.

Decorațiunile din lemn pot fi și ele vopsite după bunul plac. Acest lucru face mai ușoară integrarea oricărui ornament în aspectul vizual al locuinței.

Influențează aspectul general

Când este folosit pe un perete întreg sau element decorativ la pat, lemnul oferă senzația de căldură și spatiu primitor. Pe de alta parte, acesta poate oferi și ideea de spatiu sumbru, plin de mister.

Este foarte importanta accesorizarea și combinarea nuanțelor de pe pereți cu elementele din lemn folosite. Plăcile verticale sau orizontale pot fi folosite pentru a obține un efect tradițional sau contemporan, în timp ce grinzile pot fi deosebit de fine, dar și foarte impunătoare.

Este foarte ușor de restaurat

Micile descoperiri din natura sau din magazinele de specialitate reprezintă adevărate comori. Orice fel de imperfecțiuni reprezintă elemente de unicitate, care pot fi șlefuite sau din contra, puse în evidenta în forma lor naturala.

Pe de alta parte, poți restaura oricând obiectele din lemn și prin vopsire, lăcuire și polisare. Astfel, acestea vor putea fi folosite pentru o perioada foarte mare de timp.

Lemnul poate fi modern

Combinarea tonurilor naturale ale lemnului cu încăperile albe evita un aspect clinic, de spital, și aduce un sentiment de exterior în interior. Evita amesteci mai multe tipuri de lemn în același cadru, deoarece poți rișca obții un efect vizual confuz și obositor. În schimb, mixarea unui singur tip de lemn cu alte finisaje, texturi și culori permite decorului iasă în evidenta și creeze un aspect mai coerent.

Lemnul este un material extrem de apreciat și ușor de manevrat în interiorul locuinței. Dincolo de frumusețea durabila și clasica a mobilierului din acest material, îl poți folosi atât la nivelul pieselor de decor, cât și pentru pardoseala sau grinzi.

Ideile tale creative de design interior ar trebui conțină cel puțin câteva decorațiuni din lemn, deoarece ele pot îmbunătăți estetica locuinței, mai ales în cazul în care vrei amenajezi casa sau apartamentul într-un stil rustic, de exemplu, sau vrei, pur și simplu, ai un material natural care aducă o atmosfera cât mai relaxanta. Poți folosi ornamente din lemn pentru a decora mobila, pereții sau orice alt colțișor din locuință ta care crezi merita un plus de stil.

Sursa homelux ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate